Вести

Стефановић: Једини задатак СзС je да изазову инциденте са полицијом

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је једини задатак Савеза за Србију да изазову инциденте са полицијом, јер онда, како каже они испадају жртве, а полицајци батинаши.

Стефановић је нагласио да такав сценарио неће бити дозвољен и да полиција неће упасти у њихову замку, те да такве слике неће ићи из Србије у свет.

Стефановић је рекао да је полиција, као и увек, и јуче испред Старог двора била присутна, али да скуп опозиције није био пријављен.

"Нису најавили долазак, нити су најавили медијима, ни полицији, ни кабинету градоначелника", рекао је Стефановић и додао да се из тога види да су у СзС у тајности припремали да дођу да блокирају улаз у зграду Скупштине града.

Стефановић је навео да је Обрадовић рекао да су они пустили да прођу оне који су то тражили.

"Обрадовић себи даје за право да одлучује да ли неко може да уђе или изађе... Ако то није фашизам, шта је?", пита Стефановић.

Упитан која је стратегија полиције за најављени сутрашњи протест испред Пинка, Стефановић је рекао да се нада да више неће бити моторних тестера као вид дисциплиновања новинара који не раде онако како мисле Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић.

"Биће предузете све потребне мере да не буде насиља. СзС је често кључни организатор и инспиратор насиља и на жалост распирују га на друштвеним мрежема. Шта значи - кренућемо у радикалније мере, да ли то значи да ћете позвати своје чланове да запале ТВ Пинк", упитао је министар.

На питање да ли је пријављен полицији контрамитинг опозиције за 19. април у Београду за када је у престоници најављен скуп у оквиру кампање председника "Будућност Србије", Стефановић је рекао да СзС није пријавио никакав скуп.

"Позивам људе да се са таквим стварима не играју, јер имају довољно дана у недељи. Замислите да неко организује скуп у исто време када је СзС пријавио окупљање. Како би они реаговали?", нагласио је министар.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва