Вести

Стефановић: Јеремић, Тадић и Ђилас довели Србију на ивицу банкротства и пропасти

Небојша Стефановић истиче да они који су упропастили Србију данас поново желе да се врате на њено чело. Управо је то разлог, истиче, што је дошло до Савеза за Србију, али се опозиција "окупља само око фотеље", што народ добро зна и види.

Министар Стефановић истакао је, коментаришући позив Сулејмана Угљанина који је упућен Беџету Пацолију да посети Нови Пазар, да је реч о неозбиљном гесту, те да некада није сигуран како треба реаговати у оваквим ситуацијама.

Ако не реагујемо, да ли им дајемо на снази, а ако реагујемо, да ли им онда дајемо на значају? Важно је да један Сулејман Угљанин не може да утиче на стабилност Србије. Жао ми је што постоје људи који покушавају да нас деле по било којој основи. Зар се не боримо за бољу економију, више новца, нашу децу и будућност? Ти који су најгласнији су најгласнији јер нису део владе, а ћутали су када су били у фотељи - истиче министар. Додаје да Србија има озбиљну владу, озбиљног председника и сви имају поштовање према таквој држави.

Када је реч о косовским безбедносним снагама, Стефановић каже да се све дешава са циљем да Приштина физички заузме север Косова, што би значило крај за опстанак Срба. Подсећа да су Јеремић, Ђилас и Тадић учествовали у постављању административних линија на КиМ, те да су преговори око Косова пребачени из УН у ЕУ, чиме су шансе за победу Србије знатно смањене.

Говорећи о окупљању опозиције, Стефановић им поручује да "раде шта хоће" и да “народ зна да се окупљају само око фотеље”. Истиче да управо они отежавају позицију Србије и напоре које председник Вучић улаже да спасе шта се може спасити.

Од 2012. године говоре нам да је све готово и да не треба да се бавимо Косовом. Ипак, видимо да поједине земље повлаче своја признања независности, за шта је заслужан Вучић. Ко је заслужан за ЗСО у Бриселском споразуму и српске полицајце? Све то је урадио Александар Вучић! А сада се јављају они који су на страни косовске независности, они који су допринели да Срби напуштају КиМ и траже уточиште у централној Србији. Вучић покушава да ишчупа немогуће и то је борба у којој човек са тимом људи покушава да нешто уради, док остали чекају у прикрајку. Они су имали своју прилику и упропастили су је. Данас опет својим неодговорним ставом угрожавају будућност Србије. Не говоре шта им је политика, јер је немају! Они су нам 12 година одлучивали о судбинама и довели нас на ивицу беде! - каже Стефановић.

Министар закључује да је опозиција схватила да је Косово једина тема у којој могу да критикују, а не морају ништа да раде.

 

Мање пијаних возача, али ситуација и даље незадовољавајућа

Саобраћајни полицајци у Србији на сваких 15 минута ухвате по једног пијаног возача. Како каже статистика, ситуација је најкритичнија у Нишу. Министар унутрашњих послова каже да је број возача који управљају возилом под дејством алкохола смањен у односу на исти период претходне године, али да је ситуација и даље драматична. Истиче да се врше превентивне и репресивне акције, али и поред тога, појединци не поштују правила.

Имамо одређен број возача који са преко два промила седа за волан. Они морају знати да су одговорни, не само за свој живот, већ и за туђ и морају мало више да размишљају о тим стварима - каже министар.

Истиче да се ради и са најмлађима на превенцији и безбедности у саобраћају. Битно је, каже, да млади знају шта све може да им се догоди и шта могу да ураде да то спрече.

Кажу да заустављамо аутомобиле и пишемо казне да бисмо пунили буџет, а најсрећнији бих био када нико никада не би направио нити један прекршај. Апелујем на судије да примењују закон и да оштрим затворским санкцијама покажемо да нећемо толерисати прекршаје, посебно оне у којима има жртава - каже Стефановић, додајући да је велики број репресивних мера, посебно викендом.

Подсетио је на подцењивање умора, посебно у летњем периоду.

Одмор је важан јер он даје психофизичку спремност за управљање возилом. Важно је често правити паузе, јер и најмања непажња може проузроковати озбиљне последице. Умор смањује способност реакција и ако се реагује чак и пола секунди касније, последице могу бити ужасне - каже министар.

 

Задајемо озбиљне главобоље нарко-дилерима и наставићемо тако

Истиче да од септембра почиње нова школска година и да је важно водити рачуна на ђаке у саобраћају, а посебно је важно да са најмлађима раде родитељи. Каже да је разговор са децом важан и у вези превенције употребе наркотика.

С тим у вези, јуче су спроведене три акције у којима је заплењено укупно око три килограма наркотика - марихуане, амфетамина, кокаина.

Полиција се труди да наркодилерима зада главобоље и то им полази за руком. Ово је тежак посао пун ризика и зато желим да похвалим рад људи против нарко-трафикинга. Улажемо напоре да у школама деци скренемо пажњу на здравствене последице и ефекте употребе дроге, а нарко-дилерима поручујемо да акције неће престати, да ће бити репресивне и свакога дана ћемо се борити против њих! - каже министар.

 

Српска полиција може да парира било којој европској

Стефановић је рекао да је сарадња са иностраним службама одлична и довела је до бројних акција сузбијања криминала. Резултати су, каже, одлични и похвале на рачун рада МУП Србије су сталне, што доказује да полиција може да парира било којој европској. Каже да је напредак Србије у борби против корупције одличан, што се види у изјавама које стижу из Европе, али и у извештају Европског парламента.

Када је реч о подмлађивању кадра, министар подсећа да је прошле године примљено више од хиљаду људи који су завршили Криминалистичко-полицијску академију.

Успели смо да обновимо опрему и технику и примимо нове људе. Млади људи долазе и осећа се нова енергија, уз дужно поштовање старијима и искуснима, закључио је Стефановић.

 

 

Извор: Пинк