Вести

Стефановић: Јурић да предочи доказе о педофилима

Министар одбране у Влади Републике Србије Небојша Стефановић је рекао да Игор Јурић треба да предочи доказе о педофилима и да помогне потенцијалним жртвама уместо што гостује по телевизијама, те додаје да је јасно да Јурић није ништа рекао ни у најновијем разговору с припадницима Управе криминалистичке полиције.

"Јурић је једини који годинама тврди да поседује доказе о педофилима у Србији, као и о политичарима педофилима, те да је спреман да их подели с надлежнима и јавношћу, али је сада јасно да не говори истину", рекао је Стефановић.

"Јасно је као дан да он не жели да саопшти јавности ко су педофили који могу бити претња деци, нити каквим доказима располаже, које је годинама уназад више пута тврдио да има. Нажалост, не располажем ниједним доказом о било ком педофилу у Србији, јер бих у супротном тај материјал радо поделио са тужилаштвом и полицијом и свим силама се борио да они никад не изађу из затвора", наводи Стефановић.

Јурићу поручује да свакодневна гостовања по телевизијама нису пут да се помогне деци која могу бити угрожена, те да је једини начин да тужилаштву и полицији да доказе које тврди да има и да они у складу са законом спроведу истрагу.

"Бесмислено је Јурићево препуцавање са мном, јер ово није питање ни Небојше Стефановића ни Игора Јурића. Све што треба да уради је да тужилаштву и полицији достави доказе које тврди да има, јер је то једини начин да тужилаштво може да спроведе истрагу", поручио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг