Вести

Стефановић: Ко ће после овакве лажи да им верује?

Небојша Стефановић данас је изјавио да је после поновног пребројавања гласачких листића са бирачких места 27 и 85 у Новом пазару и увида да су спорна четири, а не 793 листића, јасно да је једини циљ Саше Јанковића и његовог изборног штаба да се узнемире грађани и унесе сумња. 

"Апсолутно је потврђено да је била лаж оно што су тврдили", рекао је Стефановић на прес конференцији, поновио да су спорна четири листића, а не 793 и запитао: "Ко ће после овога уопште да им верује". 

Рекао је да је још "пре два месеца почела кампања инсинуацијама да ће се нешто десити са гласањем, да гласање није регуларно, "иако су пристали да учествују на изборима", те да је то била припрема терена за ситуацију после изборног пораза. 

Стефановић је указао да су отворени џакови са гласачким листићима управо са оних бирачких места која је Јанковићев штаб означио као она на којима је наводно било крађе гласова. 

"Сад не стоји питање зашто су отварани ти џакови, већ само зашто лажу", приметио је Стефановић. 

"Очигледно да је ово кампања лажи Саше Јанковића која треба да узнемири људе у овој земљи", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре и додао да после овога нико више ништа не може да им верује шта причају и шта раде. 

Како је рекао, “кампања лажи”, која је почела пре два месеца у изборном штабу Саше Јанковића, а кулминацију доживела нетачним тврдњама, показује колико нису спремни да прихвате изборну вољу грађана. 

Он је навео да је тврдња са којом је изашао изборни штаб Саше Јанковића да је Александар Вучић потенцијално украо 319.000 гласова, апослултно скандалозна и да су тиме “превршили сваку меру”.

Наводећи да су се примедбе односиле на бирачка места 85 и 27 у Новом Пазару, Стефановић је рекао да је РИК утврдио да се на бирачком месту 85 сваки листић поклапа са записником у потпуности, док се за гласачко место 27 само четири листића не слажу. 

Он је подвукао да на сваком бирачком месту све изборне листе имају своје представнике, а да је на неким местима опозиција имала дупло више контролора, те да су ти људи својим потписом потврдили да је оно што пише у записнику веродостојно. 

Стефановић је рекао да не зна шта ће сада урадити РИК, јер је то на њима, а СНС ће размотрити које су њихове законске могућности. 

“Јер ово што је урађено, не да нема смисла, него је штетно за земљу, да неко паушално, бесрамно и лажно износи нешто што је потпуно нетачно”, рекао је Стефановић. 

Он је рекао да не може да разуме да неко покушава за згази изборну вољу људи. 

То су, додао је, људи који су изгубили изборе и то убедљиво, јер је другопласирани имао 1,5 милиона гласова мање од Вучића.

“Извините, народ није гласао за вас, него за Вучића, Вучића је изабрао народ”, рекао је Стефановић. 

Понављање избора на осам бирачких места не може, каже, да промени резултат. 

Не може да верује да постоје људи који, како је навео, могу овако крупну ствар да измисле и да их није срамота. 

Не зна како се сада може веровати било чему што Саша Јанковић каже. 

"Ја му нисам веровао ни до сада и то се показало оправдано” рекао је Стефановић. 

Поновио је очекивање да ће протести бити мирни, као што су били и до сада. 

“Очекујем од свих да задрже мир и присебност. Не требају нам нереди и насиље, треба нам мир да бисмо сви у Србији могли да радимо свој посао”, рекао је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг