Вести

Стефановић: Насиље и напади на жене заједнички чинилац свих чланова опозиције

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић рекао је данас да су насиље, дискриминација и напади на жене заједнички чинилац свих чланова опозиције, те да је једина полтика коју нуде "мрзимо Вучића" и спровођење и позивање на насиље.

Стефановић је рекао да су вербални и физички напади опозиције на новинарке и политичке супарнике слање катастрофалних порука друштву које се на све начине против насиља бори. Он наводи да је позивање опозиције на рушење некога кога је народ изабрао на легитимним изборима само последица тога што "не могу да се стрпе до фотеље".

Како каже, Вук Јеремић, Драган Ђилас, Жељко Веселиновић и други у својим обраћањима позивају на релативизацију насиља и користе насилни образац, док се са друге стране представљају као борци за демократију и крем друштва.

"Шта је њихова порука женама у овој земљи, тућићемо вас, малтретирати, силовати? И зашто све то? Због фотеље. То је демократија за коју се залажу", рекао је Стефановић.

Додаје, да су Двери "кључна батина" за физичко насиље које опозиција спроводи, али да без обзира на поруке које они шаљу сви у друштву треба да схвате да је насиље нешто што разара и са чиме се МУП и друге институције свакодневно боре.

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк