Вести

Стефановић: Нисмо желели да грађани осећају забринутост

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће Влада Србије укинути Уредбу о помоћној полицији, као и да та полиција неће бити формирана. Он је напоменуо да је велика хајка од стране опозиције створена због увођења помоћне полиције.

- Неки су очекивали да уколико више пута спомену одређену чињеницу, да ће она временом постати и истина – рекао је Стефановић.

Говорећи о нападима опозиције која је изјављивала да је то маска Владе, министар је нагласио да су управо ти исти представници и донели ту Уредбу.

- Од 2005. године постоји закон о томе, и до сада ни један полицајац није ангажован на тај начин. Борис Тадић је постао председник републике 2004. и на то ј функцији је био до 2012. године. Због чега ништа нису предузели тим поводом – пита се Стефановић.

Како је истакао у полицији је сада много уређенији систем око запошљавања.

- Годинама нисмо имали уређен систем запошљавања у полицији. Сада имамо прецизно, предвиђање броја запослених који ће вам требати у наредним годинама. По први пут са криманалистичком-полицијском академијом имамо споразум, обавестимо их колики кадар нам је потребан па они на основу тога примају људе на академију – рекао је он, истичући да МУП не може да запосли све, али да се ради на томе да запосле онолико колико је потребно.

Истиче да Министарство унутрашњих послова до сада није ангажовало ниједног помоћног полицајца.

- Ми нисмо ангажовали ниједног помоћног полицајца. Данас у МУП-у ради 4.000 људи мање. Ми хоћемо да уштедимо новац и да смо хтели партијску полицију, не би било 4.000 људи мање - наводи Стефановић.

 

 

Желимо добре односе са БиХ, али нико не може забрани да волимо РС

Министар се осврнуо и на јучерашњу прославу у Бањалуци, када је Република Српска славила 9. јануар који је изгласала на референдуму прошле године.

- Био сам јуче у Бањалуци и видео сам да Република Српска никога не мрзи. Српски народ не жели никоме зло, ми желимо добре односе са БИХ, али нико не може да нам забрани добар однос са РС и да волимо свој народ – нагласио је он, истичући да се правила непотребна и вештачка тензија око прославе.

 

 

 

 

извор: Пинк