Вести

Стефановић: Обрадовић помешао Вучића са Јеремићем, Ђиласом

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић данашњом изјавом да је Александар Вучић спреман да призна независност Kосова "очигледно помешао председника Србије са својим данашњим коалиционим партнерима".

Стефановић је рекао да је Обрадовић звучао "баш као да описује шта су његови ментори Вук Јеремић, Драган Ђилас и Борко Стефановић били на све спремни да ураде да би опстали на власти".

Стефановић је подсетио на поједине потезе лидера опозиције док су били на власти и истакао, како је навео, "сјајну" идеју Вука Јеремића да постави "чувено" питање Међународном суду правде да ли је једнострано проглашена независност у складу са међународним правом,  која се одавно слави у Приштини.

Уследила је, додаје Стефановић, још "боља", под надзором Бориса Тадића и Драгана Ђиласа, да се одлучивање о Kосову и Метохији измести из Генералне скупштине Уједињених нација под окриљем Европске уније, дакле из УН, тамо где Србија има стратешке партнере, у ЕУ, где је највећи део држава чланица, и то најмоћнијих, признао такозвано Kосово.

"То су биле одлуке Ђиласа, Јеремића, Тадића и Борка Стефановића када су имали прилику да одлучују. Знали су и те како да ће ЕУ бити много више наклоњена страни косовских Албанаца, али учинили су то не би ли се додворили Бриселу. Учинили су затим и више", додао је Стефановић.

Истакао је и да је Борко Стефановић 2011. увео Србима на KиМ и печат и царину, а потом и прелазе на Јарињу и Брњаку, цртајући границе између њих и централне Србије.

"Тек не треба подсећати да ништа нису урадили 2008. године кад је лажно Kосово прогласило независност, сви знамо да нису ни прстом мрднули", навео је Стефановић.

Оценио је да су лидери опозиције, када су имали прилику да на делу покажу како би се то они борили за Kосово и Метохију, урадили су све што су могли на штету грађана Србије, а да данас, "без трунке срама, причају о томе шта би то они тобоже урадили и како би се изборили".

Додао је да данас њихов следбеник Бошко Обрадовић, који, како је рекао, врло одлучно спроводи њихову политику замагљујући очи народу, "мудро" предлаже да се преговори врате у УН, одакле су их управо изместили његови ментори.

Стефановић је истакао да је Александар Вучић тај који је заслужан што се данас уопште разговара о Kосову и Метохији, иако су велике силе говориле да је за њих Kосово независно и завршена прича и који је успео да врати ту тему на сто, да поправи положај и побољша живот нашег народа на KиМ и да не дозволи нове погроме.

"Захваљујући Александру Вучићу признање такозваног Kосова повукло је 18 земаља. А шта о томе мисле сами Срби на Kосову и Метохији, пошто ми се чини да они имају мало више права да о томе говоре у односу на оне који им сврате понекад чисто маркетиншки и у кампањама, покажу увек на изборима на којима апсолутну подршку дају Александру Вучићу, и то сваке године све већу и већу", закључио је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг