Вести

Стефановић: Опозиција је та која тренутно не жели изборе

Након одлуке власти да измене казнену политику и пооштре казне, дигла се велика прашина у јавности. Министар Стефановић, дао је јасне одговоре на ову тему:

Постоје многи случајева у којима је, по мом мишљењу, поступано благо. Лично знам за хапшења људи, који су део озбиљних група, у чијим становима је пронађено оружје за припрему злочина, пуштени су из затвора, ја то не разумем, почео је Стефановић, а онда додао због чега су нове казнене мере и превентивне:

Даћу вам неколико примера. Сматрам да особа која силује жену, уништава потпуно њен живот и живот њене породице. Суд изриче казну од 3 године, по мом мишљењу то је премало. Након пуштања на слободу након 3 године, ми поново ризикујемо да иста особа упропасти живот још једне жене. Што се тиче казне за промет опојних дрога казне од 3 или 5 година су опет мале. Ми на тај начин шаљемо друштву поруку, слободно пуштајте у промет опојне дроге. Да особа добије 2 пута по 12 година, не би јој више пало на памет. Када неко предлаже казне, онда је то супер, када предложи Вучић, не ваља. Морамо да нађемо начин да се повратници озбиљно кажњавају. Све казне морамо пооштрити. Повратници морају да знају да ће сваки нови пут бити кажњен 2/3 или 75% више од првобитне казне. Нико више неће олако схватати злочине. Причамо о људима који су огрезли у озбиљна кривична дела. Ја бих волео да је неко решио овај проблем у прошлости, али није. Сада ми то радимо, рекао је Стефановић.

Негативне коментаре на рачун политике водеће власти, министар Стефановић је прокоментарисао:

Лидери опозиоције покушавају да се врате на власт. Када су они били на власти имали смо по 150 убијених у овој земљи, јер их је било баш брига. Занимао их је само новчаник. Шта су урадили да трансформишу систем, разбију кланове, да нарко-дилери буду иза решетака... Да не кажем шта се све радило на друге начине... Да се не сећамо пљачкашких приватизација, упропаштене су фабрике. Шта рећи човеку који је у 50. години остао без посла, ко ће њега да запосли? Доносили су законе, да неко може да постане власник фабрике, а није исплатио ни оно што га следује на основу лицитационе обавезе. 400.000 људи остало без посла и будућности. Један такав систем жели сада да се врати на власт. Када је требало да дође на власт, Вучић је обећавао фабрике, нова радна вест, све је испуњено. Људи, који сада силно желе да дођу на власт, немају ни програм. Све што је део програма је пљување Александра Вучића, говорио је министар полиције:

Негативни коментари на рачун председнице скупштине, Маја Гојковић, Стефановић је оштро осудио:

Маја Гојковић је "фукса", новинарке су "курве". Ако је данас она названа курвом, шта би се десило да је ћутала, увређена би опет нека друга жена на исти начин. Ти када један дан ћутиш, сутра немаш право да причаш. Код Маје Гојковић упадају у кабинет, није битно што је она председница скупштине. Како можете да дозволите себи да упаднете у кабинет једне жене. Данас је основна мода вређање, свако ко изговори супротан став, упуте му се најгоре увреде. Каква је то мржња према женама, шта се дешава у мозговима тих људи...

Твит глумца Сергеја Трифуновића, у којем кртикује власт, подигао је велику прашину у медијима:

Њихова је, наводно, велика забринутост ко је убица Оливера Ивановића, а онда његову жену назову "жена-ђаво", јер је одлучила да их не подржи. Онда Вучић, који отвара нове фабрике, нова радна места, назову Хитлером. То је оно са чим председник Вучић мора да се суочава свакога дана, истакао је Стефановић.

Протестне шетње опозиције Стефановић назива грађанским правом:

У овој земљи може да шета ко где хоће, сви су шетали, само мора да се поштује правилник, нема насиља. Слобода кретања грађанско је право, имате демократско право да изађете на изборе. Имамо против када на неком од таквих скупова буде повређених, објаснио је Стефановић.

Изјаву Александра Вучића, да га партија притиска на изборе, Стефановић је одговорио следеће:

Ми причамо врло отворено унутар СНС, некада су у питању веома жучни разговори, чак и расправе, јер немамо сви иста размишљања. Али постоје многа питања: да ли се доводи у питање наш легитимитет, питања КиМ... Опозиција је та која тренутно не жели изборе. Ако Вучић има подршку народа, пустите га да води. Претходна власт је економски разорила земљу, а сада на све начине покушавају да се врате на власт... Уништили су фирме, укинули су фабрике, а сада желе да се врате, истакао Стефановић.

О посети председника Русије, Владимира Путина, министар Стефановић открио је занимљиве детаље.

Није тачно да се Путин није поздрављао, Пришао је људима, пружио им руку и поздравио се са њима. Лично сам видео. Претпостављам да је то за људе из његовог обезбеђења био хаос. Што се саме посете тиче, одлична посета зарад гарантовања наше јасне стабилности, истакао је министар.

 

 

Извор: ТВ Хепи