Вести

Стефановић: Oстварити jош бољу сарадњу са руским службама

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе да треба остварити jош бољу сарадњу са руским безбедносним службама, те да ће данас са секретаром Савета безбедности Руске федерациjе Николаjем Патрушевом разговарати о односу Србиjе и Русиjе у области безбедности и могућностима унапређења сарадње у тоj, како каже, важноj области.

На почетку састанка са секретаром Савета безбедности Руске федерациjе, Стефановић jе рекао да Србиjа жели да упозна колеге из Русиjе са безбедносном ситуациjом у Србиjи, о сутуациjи у борби против тероризма и екстремизма, као и изазовима коjи се односе на миграциjе и борбу против организованог криминала.

"Oво су области у коjима постоjи апсолутно jединство у службама безбедности Србиjе и сва наша министарства и службе безбедности и различите друге институциjе раде као jедан да би спречили да Србиjа и њени грађани буду мета терориста и криминалаца", каже Стефановић.

Mинистар наводи да већ сада постоjи добра сарадња са Mинистарством унутрашњих послова Русиjе, федералном службом обезбеђења, федералном службом безбедности и Националном гардом.

"Сматрамо да постоjи место за унапређење сарадње и да и у наредном периоду можемо да разменимо ближе наша искуства у овим областима", рекао jе Стефановић.

Стефановић jе пре састанка са сарадницима приредио свечани дочек за секретара Савета безбедности Руске федерациjе Николаjа Патрушева испред Палате Србиjа.

Дочеку и састанку присуствовали су и министар одбране Зоран Ђорђевић, директор Воjнобезбедносне агенциjе Петар Цветковић, као и амбасадор Русиjе Aлександар Чепурин.

 

 

 

извор: Танјуг