Вести

Стефановић: Отворен гранични прелаз између Малог Зворника и Зворника

Вечерас је поново почео да ради гранични прелаз између Малог Зворника и Зворника, отварањем чувеног пешачког моста краља Александра Првог Kарађорђевића, после реконструкције која је трајала годину дана.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, оценио је ову вест као лепу и важну за локално становништво које ће много лакше прелазити Дрину.

"Пошто многи живе у једном месту, а раде у другом, важно је што сада неће морати да иду неколико километара до друмског граничног прелаза. Kолико ће им то значити најбоље говори податак да је пре затварања моста ту бележено око 3.000 прелаза дневно, рекао је Стефановић.

Стефановић истиче да ће отварање моста бити значајно и привредницима овог пограничног краја, а ,како каже, Министарство унутрашњих послова и припадници граничне полиције учиниће све да додатно олакшају живот и рад локалног становништва.

"Оно што је Влада Републике Србије већ учинила, јесте финансирање већег дела реконструкције моста, који је отворен пре више од 90 година и чија је санација била неопходна рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг