Вести

Стефановић: Пајтић се бави само собом

Потпредседник Српске напредне странке и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Предлог буџета за 2015. годину одговоран и да влада ради на томе да створи добру климу за инвеститоре, за разлику од председника војвођанске владе Бојана Пајтића који се бави промоцијом своје странке, а не унапређењем живота грађана.
 
“Кроз ребаланс за 2014 сте видели да смо успели да уштедимо, да вратимо новац у буџет, да вратимо неке од дугова који су направљени од 2008. до 2014. да поставимо на реалним основама буџет уз наравно пројектовани дефицит”, рекао је Стефановић новинарима у парламенту.
 
Он је истакао да је влада решила да створи добру климу, да привуче инвеститоре, и да се то види кроз активности председника владе Александра Вучића који је учествовао у довођењу више страних инвестистора из Немачке, али и других држава који су отворили велики број радних места.
 
Стефановић је истакао да је стопа незапослености у Србији смањена И да је више од 14.000 људи из сиве зоне прешло у реалан сектор захваљујцухи деловању министарства за рад, те да је смањен велики број политичких кадрова у државној администрацији.
 
Подсетио је И да су странкама смањена средства за 35 одсто.
“Морам да вам скренем пажњу да Бојан Пајтић И данас не ради на оним пословима за које прима плату. Он и данас не ради на пословима председника владе, он је и данас у страначкој кампањи. Већ други дан су страначка сапоштења, или је присутан тамо или пише саопштења, и само се бави партијском кампањом своје страке", прокоментарисао је министар.
 
Како је рекао, уместо да се бави довођењем инвеститора, уместо да се труди да повећа број изграђених путева, да људи у Војводини живе боље, Бојан Пајтић се бави промоцијом своје странке нападима на друге странке.
“Ми га за то не плаћамо, грађани Србије хоће одговорност”, истакао је Стефановић.
 
Нагласио је да су озбиљни резултати које влада постиже гарант да Србија иде у бољем правцу И да грађани могу да очекују бољу будућности , те да се може очекивати да ће бити боље већ 2015.