Вести

Стефановић: Политика целе опозиције је мрзимо Вучића

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сматра да се у позиву на пуч и хапшење председника Србије који је упутио један од представника опозиције Бошко Обрадовић, јасно препознаје биће кривичног дела.

Стефановић је истакао да се ствара лажна подела - ово је рекао Бошко Обрадовић, ово Драган Ђилас, а ово Вук Јеремић, те да их не треба одвајати јер су се они ујединили у освајању власти, односно фотеље.

Суштински то је један тим. Ово је школски пример где Ђилас, Обрадовић и Јеремић позивају на пуч. Они позивају припаднике војске и полиције да ураде нешто што је противзаконито, а истовремено им прете да ће их смењивати када дођу на власт. То је посао манир опозиције, они људима из полиције и војске говоре да ће их све сменити када дођу на власт и поставити своје људе - навео је министар.

Стефановић је додао да он није судија и тужилац и да неће да се меша у њихов посао, нек предузимају своје мере, ако сматрају да нешто треба да раде.

Ако овде, где се јасно препознаје биће кривичног дела, јасно позива на нарушавање уставног поретка, не препознају такву врсту дела, не знам где ће да је препознају - додао је Стефановић.

Како је истакао, јасно је Ђилас, Јеремић, Саша Јанковић и Обрадовић виде да на изборима, где морају да питају ипак грађане да ли их подржавају, не могу добити подршку.

Очигледно да можемо да очекујемо само овакву врсту кампања, политике - ајде да урадимо нешто насилно, да нешто срушимо. А не размишљају како то утиче на економију наше земље - додао је Стефановић.

Како је истакао, када говорите да ћете креирати неку врсту хаоса у земљи, можемо да очекујемо да инвеститори не улажу даље, а што би било још горе да повуку инвестиције.

Стефановић је подвукао да позив Обрадовића није усамљени гест, већ политика опозиције.

Осврнувши се на претње Ђорђа Вишекруне да ће се догодити нови 5. октобар, Стефановић је рекао да се позивима на пуч шири мржња и појединцима даје инспирацију.

Људи који позивају на убиство, на прогон и незаконита хапшења, шта је то ако није мржња? Политика целе опозиције је мрзимо Вучића, истакао је Стефановић и додао да опозиција жели да се вратимо у банкрот.

Стефановић је подсетио да се Србија 2012. године суочила са ситуацијом да готово не може да исплати плате и пензије, а просечна плата је била 380 евра и падала је, буџет Србије је морао дубински да потпомаже исплату пензија.

Ови људи хоће да нас врате у време када су убили наша радна места, када су инвеститори ишли било где само не у Србију. Вучић и његов тим сада покушавају да ствари које су нам Ђилас и Јеремић оставили у аманет. Покренули смо земљу и финансијском дисциплином смо успели да повећамо плате и пензије. У првих шест месеци имамо раст БДП 4,5 одсто - рекао је Стефановић.

Уз такав раст бићемо у могућности да можемо сваке године да стабилно повећамо примања људи и инвестиције у болнице и школе, додао је министар.

Говорећи о нападима на покушај разрешења косовског чвора, Стефановић је рекао да ти људи очигледно хоће да целокупно Косово припадне Албанцима и да се такво одвоји од Србије.

Како је навео, амфилохије Радовић, Наташа Кандић, Соња Бисерко, Бошко Обрадовић и Ђилас и Вук Јеремић су са исте стране.

Немојте аболирати Ђиласа и Јеремића јер се они на овакав начин директно залажу против наших интереса. Не заборавимо да је Ђилас имао веома заначајну функцију у ДС, подржавао све одлуке тог режима као и Јеремић. Они сада имају стотину малих странака које су сада једна иста хоботница која покушава да се врати на власт - додао је Стефановић.

Стефановић је подсетио да 2008. године Косово и Метохија проглашава независност.

Шта је урађено тада? Шта су те велике генијалне власти урадиле тада? Ништа. Годину дана касније раде нешто много горе од тога - доносе одлуку да преговоре из УН пребаце у ЕУ, а највећи број чланица је признао независност Косова, знајући да ће преговори у тим оквирима бити немогући. 2010. године ти исти људи Јеремић, Ђилас, Душан Петровић, постављају директно питање пред МСП и доводе до тога да олакшају већем броју држава да признају независност. 2011. долази до успостављања граница на Јарињу и Брњаку, то су границе међу Србима у Србији - подсетио је Стефановић.

То је наслеђе које је Вучић добио, то је наслеђе где је када је дошао на власт могао само да се ухвати за главу и пита шта сада радим, пошто сте дали све што сте могли дати, навео је Стефановић.

 

 

 

Извор: пинк.рс