Вести

Стефановић: Поново је Ђилас спреман да оцрни Србију

Поново је Драган Ђилас изговорио низ монструозних лажи о сопственој земљи, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић и додаје да је тешко коментарисати начин на који је спреман да оцрни Србију, овог пута у интервјуу за аустријски "Die Presse".

"У Србији јесу убијани људи због другачијег политичког става, баш као што је убијен Ранко Панић 2008. године, у време Ђиласове власти. Срамотно је што до данас ни од Ђиласа, нити од свих оних који су припадали тадашњој власти, нисмо чули ни реч преузимања одговорности, а посебно је скандалозно што је породица Ранка Панића за прилику да потражи правду морала да чека промену власти. У Србији су убијани и новинари у време када је Ђиласова опција била власт, и то због критичког и истраживачког новинарства", рекао је Стефановић.

Додаје да је уверен да Ђилас кад говори о слободи медија мисли на Студио Б из времена када је он управљао том телевизијом. "Наиме, за четири године опозиционог деловања, Српска напредна странка осим обавезних изборних термина дефинисаних законом није могла да добије ни минут извештавања о свом програму и активностима, иако је и тада била снажнија и значајније заступљена у народу, него што је Ђиласова ШП икада била", наводи Стефановић.

О потпуном монополу над националним емитерима, писању текстова и насловних страна из једне канцеларије власти, монополу и трговини маркетиншким временом и тако стеченом огромном богатству и утицају Драгана Ђиласа лично и његових приватних компанија до сада су, како каже, већ исписане хиљаде страница најсрамнијих тренутака историје у политици наше земље.

"Да се не може рећи да су ове речи само напад на Ђиласа неутемељен на чињеницама, јасно говоре између осталог и милионске штете нанете РТС-у и новац прибављен на рачуне Ђиласових компанија, због чега одговарају пред законом и они руководиоци РТС-а, који су потписивали штетне уговоре, као и поједини руководиоци Ђиласових фирми. Неки од Ђиласових директора избегавају правду бекством у иностранство и не пада им на памет да пред судовима наше земље одговарају за кривична дела која им се стављају на терет", истиче Стефановић.

Наводи и да наратив о злој Кини Ђилас користи јер је уверен да ће због тих речи добити симпатије на некој другој страни.

"Брига њега за раднике у Смедереву које је оставио на улици, али и за оне у Бору са којима нису знали шта да раде када је цена бакра на берзи падала испод границе исплативости рудника. Уосталом, тако се понашао и према свим другим инвеститорима и свим фабрикама - или су их затварали, или су се трудили да их дестимулишу да уопште дођу у Србију. Тако смо и дошли до рекордне незапослености од 26% док је код младих тај проценат износио и готово 45%", навео је Стефановић.

Навео је и да је још једна велика срамота Ђиласа његово огромно непоштовање према здравственим радницима и њиховим напорима, али и према својој земљи, која је, каже, у тренутку када то нико други није могао у нашем делу света обезбедила све вакцине доступне на тржишту, у довољним количинама.

"И не само то - у рекордном року у Србији су изграђене три ковид болнице, започета изградња фабрике вакцина и повећане плате здравственим радницима. Исти ти здравствени радници, када су Ђилас и компанија одлучивали о томе, имали су двоструко мање плате, баш као и војници, полицајци, наставници и сви други који су уопште имали среће да имају посао у Србији у том тренутку", напомиње Стефановић.

Тврди да Ђилас у страним медијима на најгори начин покушава да уруши и омаловажи напоре огромног броја људи да Србија буде здрава и економски јака и то у тренутку када цео свет признаје и хвали напоре Србије у супротстављању ковиду-19.

"И нису ни Ђиласу, ни Јеремићу, ни било коме из њихове коалиције 2020. године сметали изборни услови, јер су то били исти они које су нам они оставили 2012. године, и то значајно од тада унапређени. Сметало им је само то што су јасно видели и у истраживањима и на терену да народ неће повратак на власт оних који су нам уништили привреду, довели на руб пропасти, а сами постали неупоредиво богатији", указује Стефановић и поручује да им због тога и смета Александар Вучић, јер, како каже, знају да нису ни за поређење са њим, а камоли да могу икада да га победе.

Ту чињеницу неће променити ни 10.000 интервјуа ни у страним, ни у домаћим медијима, зато што грађани Србије добро знају ко је ко, закљуцио је министар одбране.

 

 

 

Извор: Танјуг