Вести

Стефановић: Понудићемо програм, не појединца за градоначелника

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да је могуће да ће београдски избори бити у децембру, али није искључио могућност да буду и касније. Стефановић је рекао да ће СНС Београђанима понудити програм, а да неће истицати појединца за градоначелника. Како каже став је Градског одбора СНС, чији је он председник, био да се на београдске изборе иде у децембру.

"Могуће је да буду у децембру, могуће и касније. Драго ми је што Београд данас иде напред", рекао је Стефановић и додао да у Београду данас има 111 активних градилишта, а да је за време власти Драгана Ђиласа град задужен за 1,2 милијарде евра, док је сада дуг смањен за 500 милиона евра без кредита.

Упитан да ли се зна ко је кандидат за градоначелника он је рекао да до тога још нису дошли, већ да хоће прво грађанима да понуде програм.

"Закон прописује да морате да имате листу и на њој ће се наћи кандидат за градоначелника. То ће бити озбиљан тим људи", нагласио је Стефановић.

Забринут је, каже, што види често "повампирење тајкунске слике" каква је била раније.

"Брзо се тајкуни удруже, хоће Београд да врате на старо. Уверен сам да грађани Београда то неће дозволити", истакао је он.

О могућој реконструкцији владе и новим изборима каже да тачно зна из којих кругова те информације долазе, али да они желе да се посвете послу.

"Видим сада судске пресуде које се доносе, нека врста тајкунске синергије која се враћа. Нећу да коментаришем пресуду Мишковићу, сачекајмо да суд донесе одлуку. Београђани, грађани Србије неће дозволити поновни повратак тајкуна јер ту ништа није било добро за Србију већ само за тајкуне", закључио је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг