Вести

Стефановић: Поручили да ће вешати због различитог мишљења

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић осудио је ношење импровизованих вешала на протесту "1 од 5 милиона", који је одржан у суботу у Београду и покушај Савеза за Србију да представи као да је то урадио неко из СНС-а и навео да је порука која је тиме послата та да ће "вешати због различитог мишљења".

Стефановић је навео да МУП није излазио ни са каквим информацијама док нису дошли до свих чињеница и података и док нису идентификовали лица која су то учинила. Додаје да се могло видети да су Драган Ђилас, као и Јеремићеви људи, одмах изашли и рекли да је то провокација власти, односно да ти који су носили вешала су чланови СНС-а или је неко ко је близак власти, провокатори који су били послати на скуп.

"Тада је то било ужасно, грозно, тада је било непримерено, противзаконито", казао је Стефановић и истакао да данас када је утврђено да су та два лица чланови Покрета Двери, који се налазио у СзС-у, сада нема ниједног коментара опозиције, као ни осуде, а сада су та вешала, каже, омчица, пертла.

Министар је казао и да је синоћ један од осумњичених признао да је учествовао у ношењу тих вешала и да су са вешалима дошли на место где су фашисти вешали наше људе током Дугог светског рата, чиме су подсетили на најмонструозније злочине против наше земље, против слободарског духа Србије.

"Велики број људи се узнемирио због тога. То се видело и на друштвеним мрежама и у медијима, људи су бурно реаговали на то, као што су реаговали бурно и на другим местима у свету где су неки долазили са вешалима, јер је то покушај да се покаже да ћете некога због различитог мишљења вешати. То је била порука", каже Стефановић. Додаје да је та политичка порука још једна у низу порука које се морају осудити и подсећа да су у последње време политичке поруке опозиције биле да ће терати у логоре, убијати, вешати, силовати све оне који другачије од њих мисле.

"Срамота је то што су јуче говорили да је провокација знајући да су ти људи њихови чланови. Када је први пут Ђилас изашао и рекао да су то неки људи из власти, зашто ови чији су чланови нису изашли и рекли ''не нису'', то су наши'', зашто су онда ћутали, што онда нису заштитили истину, што онда нису говорили о томе и били храбри и изашли и рекли ''да то су наши чланови, то је наша порука''", наводи Стефановић.

Каже и да су током јучерашњег дана момка који је члан СНС-а из Ниша "вртели по друштвеним мрежама" и истиче да тај момак никакве везе са тим нема, као и да Пилиповић који је носио то вешало и који се види на снимцима чак и не личи уопште на тог момка.

"Врло се јасно виде разлике, међутим јуче је било потребно да све то буде оркестрирано, е пошто се сада показало да то није тачно сада су утихнули, сада нема ни гласића, нема ништа", рекао је ом.

Што се тиче претњи ћерки и сину Александра Вучића, Стефановић каже да је монструозан чин да се прети било ком детету у овој земљи, као и деци која су "крива само зато што им је Александар Вучић отац", који је, додаје, урадио све најбоље што је могао за Србију, чему на крају крајева сведочи огроман број људи који подржава то што ради Вучић.

"То се види не само на изборима, него и на сваком другом месту у Србији и оно што је посебно опасно и озбиљно јесте да када се дешавају кумулативно овакви догађаји, када се дешавају та вешала, позиви на линч, ти људи, који то инспиришу на улицама, никада неће то јасно да осуде", наводи Стефановић. Истиче да од опозиције никада не постоји јасну осуда када неко каже да ће све послати у логоре.

Према његовим речима, на такве изјаве и претње мора да се реагује, на то морају да реагују управо они који су блиски тим политичким опцијама, они који подржавају те људе.

"Ту је разлика између нас и њих. Ми никада нећемо дозволити да неки такав акт, ко год да га учини, прође неосуђено. Увек ћемо, и ја лично и Александар Вучић и други, рећи да је то јако штетно за друштво", каже Стефановић и истиче да СНС никада неће дозволити да "Србија вешала" победи "Србију будућности".

 

 

 

 

извор: Танјуг