Вести

Стефановић: Приградска насеља приоритет за улагање у школе, обданишта и домове здравља

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић разговарао је са грађанима насеља Шопић и Шушњар, у  општини Лазаревац, којима је поручио да нема мале и велике општине и да једанаки рзвој не значи да једни имају све, а други ништа и да зато управо приградске општине имају приоритет при реализацији започетих пројеката, али и покретања нових, посебно када је у питању изградња и реконструкција школа, обданишта и домова здравља.

„Ви (грађани приградских насеља) имате приоритет, јер знам колико сте тешко живели уназад 20,30,50 година, колико мало њих се овде задржало да види како живите, а камоли да нешто уреди за вас. Зато овде мора да се још интензивније ради и улаже”, рекао је Стефановић.

Он је подсетио окупљене грађане да је 2014. године, када је Александар Вучић постао председник Владе Републике Србије заживела друга визија Србије, а то је да та Србија има стабилне финансије које гарантују да може да буде издвојен велики део новаца за улагања, али на здравим основама , без кредита и задуживања.

„Сада новац народа завршава тамо где треба да заврши, уложен у инфраструктуру, у школе да нам деца имају довољно рачунара за учење , да постају инжењери електротехнике и информатике, да та деца могу да се запосле, виде будућност у својој земљи, у свом Шушњару, Лазаревцу, Београду, у својој Србији”, поручио је Стефановић.

Он је најави додатна улагања у области безбедности и нагласио да је започета уградња великог броја камера на целој територији Лазаревца , што ће посебно унапредити безбедност деце у школама и вртићима.

Стефановић је истако да је обавеза сваког функционера да посети и  најмањи део Беогарада и Србије, јер нико не сме да се осећа као грађанин другог реда. Стефановић је окупљеним грађанима поручио да изборна листа Српске напредне странке није политичка листа , већ листа свих нас, сваког човека који живи у Београду.