Вести

Стефановић: Раковица ће бити повезана са читавим градом

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градски менаџер Горан Весић присуствовали су данас почетку прве фазе реконструкције Булевара партијарха Павла у Раковици, која подразумева измештање корита Топчидерске реке.

Догађају су присуствовали и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.

Стефановић је изразио задовољство због тога што се у Београду стално нешто ради.

– Грађевинска дозвола за радове у Булевару патријарха Павла је добијена и радови почињу. Овде се посао обавља на домаћински и исправан начин, имамо времена да све урадимо добро и квалитетно. Раковица мора да се повеже са читавим градом, а добра саобраћајница је важна и због безбедности у саобраћају, који је у овом делу града велики и оптерећен. Људе у Раковици смо питали шта је приоритет и речено нам је да је то ова саобраћајница, навео је Стефановић, и додао да је рок за завршетак целог посла годину ипо дана, те да ће на овај начин бити решен један велики проблем.

Према његовим речима, у овој општини је брзо и ефикасно урађен Дом здравља на Лабудовом брду, као и ритејл парк, пројекти везани за водовод и канализацију, ифраструктуру и путеве.

– Битно је да људи у Раковици виде да се ситуација мења. Данас је сутуација значајно боља, а имамо простора још да радимо, нагласио је Стефановић.