Вести

Стефановић: Расистичке и сексистичке изјаве одраз стања у Приштини

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас да су расистичке и сексистичке изјаве Беџета Пацолија одраз стања политичког естаблишмента у Приштини.

Стефановић је истакао да након коментара Пацолија сматра да је и онима који су били скептични око ставова Србије, сада потпуно јасно да је Генерална скупштина Интерпола донела исправну одлуку када је ускратила подршку тзв. "Косову" да постане чланица те организације.

"Расистичке и сексистичке изјаве које вређају достојанство жена, али и на примитиван начин сугеришу да су делегати из Африке мање вредни људи, притом корумпирани и спремни да за надокнаду дају свој глас, очигледно су одраз стања политичког естаблишмента у Приштини, а мој посао је да станем у заштиту свих жена које су као део српске делегације храбро и часно браниле интересе Србије", казао је Стефановић.

Стефановић је рекао да га посебно забрињава што Пацоли Интерпол види као организацију у којој ствари функционишу по принципу високе корупције, а делегате ове најважније полицијске организације као људе ниског морала и лако поткупљиве.

"Ова последња епизода је само једна у низу која показује колико је Србија била у праву у својим аргументима, и колико мало приштинске институције воде рачуна о интегритету у професионалном деловању Интерпола", нагласио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг