Вести

Стефановић: Расте нервоза код лидера СзС

Министар унутрашњих послова и функционер Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић изјавио је да примећује да расте нервоза код лидера Савеза за Србију који су данас, како каже, побегли од чланова Владе Србије.

“Видим да све више расте нервоза после пресуде Патрику Хоу, да се та нервоза преноси са Вука Јеремића на Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића. Сигуран сам да они знају зашто и да су веома искусни када се дође до теме прања новца и ненаменског трошења средстава грађана Србије”, рекао је Стефановић.

Можда је, каже Стефановић, и упад у РТС био покушај да се пронађу уговори Драгана Ђиласа којима су, како додаје, његове компаније оствариле вишемилионску корист на штету грађана Србије.

“Када размислим, можда је и тај упад, поред покушаја да се провоцирају новинари и да се врши притисак на уређивачку политику био и покушај да се нађу ти Ђиласови уговори”, рекао је Стефановић.

Очигледно је, каже министар, да јавност неће добити одговоре на питања како су (лидери Савеза за Србију) “зарађивали” милијарде динара новца грађана Србије док су били на власти, како су добијали милионе евра од страних компанија чији су челници ухапшени и осуђени у корупционашким аферама.

“Очигледно је да се од тих питања бежи као што су побегли од чланова Владе Србије и нису смели да се суоче са нама, иако смо ми ушли на главни улаз, прошли, сели на наша места и били спремни да их погледамо у очи. Њихова места су остала празна, то довољно говори о њима”, рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг