Вести

Стефановић: Разговараћу са Вучићем без "добронамерних" посредника

Потпредседник Владе Републике Србије, министар одбране и члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да су односи у тој странци само њихови, а такав је и његов однос са Александром Вучићем, те поручује да ће о свом раду и проблемима и овог пута разговарати са лидером странке и без "добронамерних" посредника.

"А ми смо довољно јаки и мудри да проблеме решавамо као и увек до сада у отвореној, пријатељској расправи из које смо увек излазили јачи и мудрији. И то без обзира какве су одлуке које доносимо, а припадам групи људи који нису део тима само када је добро и само када се нека критика или ускраћивање подршке не односи на њих лично", рекао је Стефановић критикујући опозицију која се, како наводи, већ дуже "у својим медијима" бави односима у Српској напредној странци.

"И мој однос са Александром Вучићем је, такође, само наш. Тај однос је искрен и подразумева заједничку борбу за бољу и јачу Србију, али и бољу и јачу Српску напредну странку", рекао је Стефановић.

Додаје и да је у политици све научио од Вучића, те да ни њему ни странци, "а уверен сам ни председнику Вучићу нису потребни посредници да унутар наших редова уређујемо наше ствари".

Наводи да може да разуме опозицију, јер нема никакву другу идеју ни способност да уради било шта за Србију, "осим што жели да се врати на власт и поново себи напуни џепове".

Не може, међутим, како је рекао, да разуме зашто се "тој залудној и очајничкој" кампањи, свесно или несвесно придружују неке његове колеге и пријатељи из Српске напредне странке који шаљу преко медија савете и препоруке шта би требало да уради странка или он као члан њеног Председништва и један од оснивача.

"Свако учешће у овој расправи путем медија је штетно за Српску напредну странку, за сваког од нас коме су Србија и наша странка на срцу, па и за нашег председника Вучића. Kорисно је само за оне који овом кампањом желе да скрену пажњу са свог трагичног политичког безнађа, а нарочито са њиховог срамног периода владавине који је Србију оставио на цедилу, опљачкану и понижену", наводи Стефановић и додаје да ће и сада о свим проблемима и о свом раду разговарати са Вучићем, без посредника и разних "добронамерних" саветника.

"Kао и увек до сада слушам сваки његов савет и спроводим сваку његову одлуку, јер то је темељ наше сарадње, која је увек била само на корист Србији и Српској напредној странци. У томе се ништа неће променити", закључио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг