Вести

Стефановић са представницима Европске службе за спољне послове

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић примио је делегацију Европске службе за спољне послове (EEAS), коју је предводио директор за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Уједињено Краљевство Марко Маковец.

Стефановић је рекао да Република Србија као предвидив и поуздан партнер Европске уније даје велики значај спровођењу Заједничке одбрамбене и безбедносне политике Европске уније, што се огледа и у чињеници да је наша земља до сада, као партнерска држава, учествовала у укупно шест мисија и операција Европске уније. Стефановић је, такође, указао и на дугорочну посвећеност Републике Србије Борбеној групи "HELBROC" у којој су припадници Војске Србије први пут били ангажовани током прве половине 2020. године.
 
Стефановић је упознао саговорнике из делегације EEAS-а са активностима Министарства одбране у процесу европских интеграција, ангажовању припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама и предочио намере о продубљивању сарадње са чланицама Европске одбрамбене агенције кроз чланство Републике Србије у Мултинационалном хеликоптерском центру за обуку у Португалу.

 

 

 

Извор: Танјуг