Вести

Стефановић: СНС има проjекте, опозициjа мржњу

Небојша Стефановић, министар полиције и председник Градског одбора СНС рекао је за „Ново јутро“ Телевизије Пинк да људи који представљају листу „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ одлазе до сваког човека, у свако домаћинство и сваку улицу, и да представљају оно што је урађено у претходном периоду.

Тим који је водио Београд имао је огроман посао, прво да вратимо дугове, или бар део дуга од милијарду и 250 милиона евра колико нам је оставила претходна власт предвођена и Ђиласом и Шапићем и свима осталима који су у томе учествовали, али и да много тога новог уради – изјавио је Стефановић.

Он је додао да се разговара са грађанима о томе шта је будућност и шта ће се урадити у Београду у наредном периоду.

Вртићи, школе, домови здравља, водовод, канализација, све оно што је важно и то представљамо људима конкретним плановима и питамо их за њихово мишљење, ми хоћемо да са грађанима сарађујемо тако да их питамо шта желе и шта су им приоритети. Са друге стране од неких од тих листа које су нама супротстављене могли смо да чујемо само поруке мржње и поруке насиље и које свакако не иду у корист грађанима Београда. Мислим да је то суштинска разлика у кампањи – каже Стефановић.

На то да се опозиција међусобно сукобљава министар Стефановић је рекао да када они говоре једни о другима то и не може посебно да се коментарише јер они једни о другима знају најбоље.

То су људи који су заједно радили, ако су у нечему учествовали, учествовали су заједно и нема шта превише да се дода. Једни о другима кажу најбоље, оно што ја мислим да је истина са обе стране. Нема разлога да им не верујем када о томе говоре. То је само наставак такве врсте кампање где која показује грађанима да су људи који су фокусирани само на себе, на своје фотеље и интересе. Нема суштине шта је то што нудите грађанима Београда. Где нудите да саградите и урадите нешто ново – пита се Стефановић.

Он је рекао да у последње време траје политика претњи, да се људи који се залажу за владавину права и који кажу да она мора да постоји, само дивно звуче.

Порука да оне судије, каже Саша Јанковић, који је са Ђиласом окосница тог тима, суде онако како се њима не свиђа треба да воде ручуна да не остану без посла. Шта то значи, ако судите како се њима свиђа то ваља и онда сте добре судије. То је скандалозно, какву људску поруку шаљу правосуђу и за коју се залажу, да ако случајно пресудите како се Ђиласу и Јанковићу не свиђа можда ћете бити и ухапшени – каже Стефановић.

Он додаје да када би они дошли на власт ми бисмо били све само не правна држава.

Они кажу да је Ђилас некада дао предлог за градску полицију, којом би управљали градски политички органи. Комуналну полицију је направио Ђилас. Они предлажу да политичари из скупштина управљају полицијом. То нема нигде у свету, ми смо 2016. донели закон којим директор управља полицијом – објашњава Стефановић и додао да му се чини да реаговања СНС немају простор у неким медијима.

У последње време се појављују перјанице на којима се каже да се не забораве неки медији и новине. Они који добију батине и припадају СНС, супер је што су добили батине, а ако њих неко погледа, то је страшно. Ми осуђујемо и једно и друго. Градску изборну комисију чине у складу са закон представници опозиционих странака и странака око СНС-а пропорционално броју одборника. Опозиција учествује у раду изборне комисије, а само је био пријем листа и његово проглашење – рекао је Стефановић.

Како додаје, на сваком бирачком месту има петнаестак представника опозиционих странака на сваком месту и писање КРИК-а о имовини носиоца листе СНС Зорана Радојичића још један је показатељ негативне кампање.

Радојичић је диван човек који је свој живот посветио деци. Када нису могли да му нађу ништа јер није урадио ништа нечасно, само зато што је први на листи мора да се баци блато, да би они били мирни – објаснио је Стефановић.

Он је донео статистички податак који показује одступање, највеће је било 2007. и 2008. када су била значајнија пријављивања у Београду него пре тога. Покривамо школе и камере и то је нешто што се ради независно од избора. Када говоримо о метроу, то је стварна прича – истиче Стефановић. Како додаје, опозиција, осим мржње коју тешко да грађани могу да разумеју, не нуде ништа.

У време вршења градске власти задужили су Београд. Ђилас је рекао да је саграђена ОШ у насељу Степа Степановић у његово време, а градски менаџер Весић је отворио ту школу. Ми нисмо саградили домове здравља, а они јесу... – наводи Стефановић.

Додао је пример вртића „Облачак“ који је отворен 2012. када је Ђилас био градоначелник. Тај вртић никада није прикључен на водоводну и канализациону мрежу, грејање је на пелет иако је гасовод на километар, а имају и проблем са прокишњавањем.

Вратићемо дугове и изградићемо све то – каже Стефановић.

 

 

 

 

Извор: Пинк