Вести

Стефановић : СНС за суштинске промене


Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Скупштине Србије  Небојша Стефановић очекује одговорност и разумне одлуке свих у владајућој коалицији у процесу реконструкције владе и наглашава да она треба да буде обављена у интересу грађана, те да СНС никога неће да моли, али ни да тера да учествује у томе.

Стефановић је у изјави Танјугу нагласио да у процесу реконструкције "нема простора за калкулисање и политичке игре", већ да је то посао који треба да се уради због Србије и бољег живота грађана. 

"Очекујем одговорност и разумне одуке од свих који учествују у коалицији - СНС је показала највећу одговорност и спремност да суштински мења ствари. Нама је реконструкција потребна због побољшања економије у земљи, наш циљ је да обезбедимо да људи боље живе, а не да се задовоље личне сујете", поручује Небојша Стефановић.

На питање да ли постоји могућност да УРС након реконструкције не буде члан владе, Стефановић је рекао да би сви који желе да наставе путем реформи, побољшавања живота грађана требало да буду део процеса и решења, а не део проблема.

Поновио је да очекује да ће људи из УРС сватити да је то неопходност и нешто што ће бити добро за грађане и додао: "Ми нити имамо намеру да неког молимо, нити терамо, ко не жели да учествује у томе неће учествовати и то је сасвим у реду". 

Упитан постоји ли могућност да у току реконструкције УРС буде замењен неком другом странком, Стефановић је рекао да се о томе није разговарало и да напредњаци поштују своје коалиционе партнере. 

"Ми поштујемо наше коалициони партнере, али ће одлуку доносити они сами и кад је реч о сопственим министрима и учешћу у влади. Мислим да је то коректно као што ће СНС доносити одлуку о својим министрима", истакао је Стефановић. 

Негирао је писање медија о разговорима напредњака с представницима других странака попут Савеза војвођанских Мађара или Српског покрета обнове о евентуалном уласку у владу и навео да о томе СНС пре свега жели да разговара с коалиционим партнерима.

"С њима желимо да се договормо шта даље и како успешније спроводити реформе. Реконструкција треба да донесе већу динамику и енергију", казао је Стефановић и додао да очекује да ће одлука о реконструкцији бити донета у петак, 26. јула на седници Главног одбора СНС, како је и најављено.