Вести

Стефановић: Србија добила председника који је неће делити, већ ће од ње направити снажну земљу

Србија је добила председника који јасно зна шта жели и који неће делити Србију већ ће од ње правити снажну земљу, у којој ће се људи питати и имати прилику да кажу оно што мисле, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић

- Имали смо јуче један сјајан дан за Србију, добили смо председника који јасно зна шта жели, а потпуно је наравно, то било и јасно из политике коју води Александар Вучић већ годинама - рекао је Стефановић.

Србија је добила председника који хоће да ради заједно са владом, сарађује са Народном скупштином, као и са свим грађанима ове земље, сматра Стефановић и тврди да се то види из јучерашњег говора новог председника, којим се обратио народним посланицима и јавности.

- Дакле, неко ко неће делити Србију, већ од ње правити једну снажну земљу, у којој ће се људи питати, имати прилику да кажу оно што мисле, земља у којој ће се давати шанса да радимо заједно. Мени је то био најснажнији утисак, да нема више поделе на једну и другу Србију, на ове и оне, бар што се тиче председника Вучића и СНС - нагласио је Стефановић.

Он очекује да се настави раст у економији, започет у време владе Вучића и сматра да његова подршка, као председника Републике и заједнички рад са владом, могу да пруже Србији реална очекивања да ће се наставити све добро што је рађено.

То значи, каже министар, даље привлачење инвеститора, рад на изградњи инфраструктуре, јачање безбедносних снага, све оно што је и рађено у министарствима, то је, истиче, фактички замајац и гарант да ће грађани Србије моћи да добију више радних места, да ће имати боље плате, да ће наставити са реалним растом.

- И то је нешто што мислим да је Вучић био веома јасан када се јуче обратио Народној скупштини. Порука коју је упутио, да смо спремни и он као председник и влада, да разговарамо о свему, да се отвори дијалог о свим важним питањима, да се чују мишљења и да се заједно боримо - рекао је Стефановић.