Вести

Стефановић: Србија успешна у борби против криминала

Нема земље која може да каже да је потпуно победила криминал и корупцију, али Србија јесте успешна у борби против криминала, изјавио је данас потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је на конференцији о примени Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организваног криминала, тероризма и корупције, рекао да је похвалио тужиоце, полицајце, судије и све који су, каже, допринели да Србија буде успешна у борби против корупције.

''Имамо на шта да будемо поносни, иако у борби против криминала никад не смемо да будемо задовољни'', рекао је Стефановић.

Истакао је да Србија има добар законодавни оквир, оштре законе који пружају могућност Србији да буде веома озбиљна земља у тој борби.

''Моја молба судијама је да суде баш тако - оштро, без благе казнене политике. Закони су ту, нема потребе да их мењамо на сваких шест месеци или годину дана'', рекао је министар.

Подвукао је, такође, да је важно да се утиче да друштво схвати да корупција није пожељна и није нешто што је благо, без обзира да ли се ради о 100 евра или о оној која се не види на први поглед, а најопаснија је, јер односи огроман новац, па нам нестају школе, болнице, путеви, ''захваљујући људима који размишљају како да стекну за себе, а не за опште добро''.

Истакао је да постоји добра координација на кровном нивоу, кроз Савет за националну безбедност, као и да је унапређен значајно рад тужилаштва и полиције.

''Уверен сам да Србија није земља у којој ће икада цветати корупција и криминал. Уверен сам да су сви посвећени да покажу да смо земља добрих, поштених и одговорних људи и да смо спремни да тај коров у нашим редовима почупамо и покажемо да смо земља у којој ће постојати владавина права као суштина, а не фраза'', закључио је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг