Вести

Стефановић: Стандардима до ефикасније полиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да Србија жели да европски стандарди које усваја, њену полицију учине ефикаснијом и да се грађани осећају безбедније.
 
Током другог дана 83. заседања Генералне скупштине Интерпола у Монаку, Стефановић је истакао да је Србији и њеним грађанима веома важно да српска полиција буде способна да се одупре свим видовима криминала.
 
"На нашем путу ка ЕУ није важно да једног дана будемо само звездица на застави ЕУ, већ да стандарди које усвајамо, нашу полицију учине ефикаснијом и да се грађани осећају безбедније", нагласио је министар унутрашњих послова.
 
То значи и да међународна сарадња мора да буде чвршћа, да криминалци знају да не могу да оду у било коју земљу и тамо буду поштеђени санкција и гоњења.
 
Министар је подсетио да српска полиција има невероватно добру сарадњу са великим бројем земаља, али и да има простора да се она у оквиру Интерпола унапреди.
 
Стефановић је током заседања скупштине Интерпола имао билетаралне сусрете са министрима унутрашњих послова Немачке, Русије, Монака и замеником министра јавне безбедности НР Кине.
 
У саопштењу МУП-а се наводи да је тема данашњег министарског састанка, на скупштини Интерпола, била глобализација, борба против тероризма и организованог криминала, а договорено је да се у наредном периоду дефинишу даљи правци у тој заједничкој борби.