Вести

Стефановић: У акцији "Сигнал" ухапшено 74 особа

Током полицијске акције "Сигнал", која је јутрос спроведена у 19 градова у Србији, ухапшене су 74 особе због сумње да су буџет Србије, Војводине, више локалних самоуправа и друге привредне субјекте оштетили за око две милијарде динара, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Како је рекао, поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 46 људи, а за три особе се интензивно трага.

Они се сумњиче да су у претходном периоду извршили више различитих кривичних дела, између осталог, прање новца, пореска утаја, преваре, злоупотреба службеног положаја, примање и давање мита, као и фалсификовање новца, рекао је Стефановић.

Министар је додао да су ухапшена два садашња и два бивша председника општине, затим 14 бивших и садашњих директора државних и приватних предузећа, а поднете су и кривичне пријаве против више функционера локалних самоуправа.

Стефановић је назначио да је полицијском акцијом "Сигнал", коју је МУП спровео у сарадњи са надлежним тужилаштвима, пореском полицијом и БИА, задат снажан ударац финансијском криминалу и корупцији, посебно када је реч о злоупотребама у државним органима.

Осумњичени су буџет Србије, Војводине и буџете више локалних самоуправа и друге привредне субјекте оштетили за око две милијарде динара, појаснио је Стефановић.

"Држава шаље јасан сигнал да нема заштићених и повлашћених и да никога неће заштити нити партијска припадност, нити политички положај, нити материјални статус. МУП ће наставити одлучан обрачун са корупцијом", закључио је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг