Вести

Стефановић: Ухапшен Драгослав Космајац

У Београду је јутрос, након четири месеца рада полиције, у својој кући, ухапшен Драгослав Космајац и још седам особа осумњичених за саучесништво, саопштио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
 
Министар је на конференцији за новинаре у Палати Србија рекао да су сви они српски држављани, те да су четворица ухапшена у Сремској Митровици, а остали у Београду.
 
Они се, рекао је министар, сумњиче за пет кривичних дела од подстрекивања на извршење кривичних дела до пореске утаје.
 
Стефановић је рекао да нико од чланова Космајчеве породице није ухапшен.
 
Упитан колика је запрећена казна за које се Космајац и његови сарадници сумњиче, Стефановић је рекао да је то ствар Тужилаштва, али да очекује да, с обзиром на то да је он и раније био осуђиван, неће добити најнижу казну.
"Ми смо се концентрисали на оно што можемо одмах да докажемо, у смислу имовине коју поседује, а за коју не постоји порекло, и пореске пријаве. Онда се отварају могућности за даље", рекао је Стефановић.
 
Он је овај случај упоредио са истрагом ФБИ и хапшењем Ал Капонеа подсетивши да је и он "пао" на утаји пореза.
"То је први корак и ми се руководимо законом, а све даље ће само да проистекне", рекао је Стефановић који је поновио да је ово још један доказ да у Србији нема недодорљивих.
 
"Нема недодориљивих, нема кога се плашимо и ова држава ће се обрачунати са свима који крше закон", рекао је министар унутрашњих послова.
 
Безбедност и стабилност Србије нико не може да наруши, рекао је Стефановић.
"Безбедносна ситуација у Србији је стабилна и наставиће да буде стабилна и нико не може да наруши безбедност и стабилност Србије", нагласио је Стефановић.