Вести

Стефановић: Ухапшено преко две хиљаде кријумчара

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је МУП за две и по године ухапсио преко две хиљаде кријумчара миграната, наводећи да много њих покушава да уђе у тај "посао", те да је то један од разлога због чега неки не желе да се мигранти преместе у прихватне центре.

Стефановић је новинарима, после пребацивања дела миграната из паркова у прихватне центре, рекао да полиција пресеца канале кријумчара, истичући да ту нема милости и да Србија предњачи по броју приведених лица за кријумчарење.

Објашњава да је велики новац у игри и да многи покушавају да уђу у то, од обичних људи који покушавају неким својим возилима да их превезу, до великих ланаца.

"Ту радимо са другим полицијама у региону и Европи и имамо успеха. Види се по резултатима, али то је један од разлога због чега се неки баш ''упињу'' да мигранти буду овде, јер у кампoвима где се налазе под државном бригом је много теже кријумчарима да уђу и да се баве таквом врстом делатности", објаснио је Стефановић.

Како је рекао, у парковима им је то знатно лакше и због тога је циљ да се такви простори испразне.

"Ради на томе да буде што мање кријумчара. Видећете по резултатима да је Србија земља која по броју приведених лица за кријумчарење предњачи убедљиво у Европи", рекао је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг