Вести

Стефановић: Војно здравство даје пун допринос борби против коронавируса

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић обишао је војну болницу Карабурма, у којој се тренутно лечи 126 тешких пацијената оболелих од "COVID-19".

Стефановић је, након разговора са руководством и особљем болнице, још једном изразио захвалност свим здравственим радницима у Србији, посебно онима који раде у војномедицинском систему, на свему што су учинили у претходном периоду.

Према његовим речима, лекари, медицинске сестре, техничари и сви други људи који учествују у војном и у цивилном систему здравства чине огроман посао за све нас, ризикујући притом и своје здравље, и зато сви морамо уложити максималне напоре како бисмо им помогли.

Стефановић је подсетио на то да је кроз наше војно здравство у ковид систему у претходном периоду прошло више од пет хиљада људи.

Стефановић је изразио наду да ћемо уз вакцину против коронавируса у наредној години моћи да се вратимо нормалном животу и да ће све ово врло брзо бити иза нас.

Командант војне болнице Карабурма пуковник Иво Удовичић, у присуству начелника Управе за војно здравство генерал-мајора Угљеше Јовичића, информисао је министра о тренутном стању у том војномедицинском центру.

Када је реч о ситуацији у осталим војноздравственим установама, у привременој ковид болници у "Штарк арени" тренутно су на лечењу 442 пацијента, у Војној болници Нови Сад 19, док је у Војној болници Ниш збринуто 37 ковид пацијената.

 

 

Извор: Танјуг