Вести

Стефановић: Живковић и Јанковић за признање КиМ

Потпуно је неразумљиво зашто Зоран Живковић, попут Саше Јанковића, подржава пријем Косова у Интерпол, када обојица веома добро знају да би то значило подизање оптужница против великог броја српских полицајаца и војника који су учествовали у противтерористичким операцијама на Косову.

То је данас изјавио потпредседник Владе Србије и Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да је невероватно да се Живковић, као неко ко је био носилац највећих државних функција залаже за признање Косова и Метохије. 

"Незнање и бесмислице попут те да би Косово изручило Харадинаја да је чланица Интерпола нису само производ непознавања права и реалности, већ је то директна подршка независности Косова и Метохије", рекао је Стефановић, а преноси МУП у саопштењу. Навео је да је Рамуш Харадинај већ био хапшен по Интерполовој потерници у земљама које су чланице ове организације, па њихови судови нису одобрили екстрадицију Србији. 

"Сада је потпуно јасно шта је права политика Јанковића и Живковића и да им је очигледно стало до неких других интереса, а не оних које прописује Устав Републике Србије", закључује министар Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.