Вести

Свим средствима за одбрану демократије

Треба да се утврди ко је све у томе учествовао. У питању је велика превара, а МУП је већ написао кривичне пријаве против НН лица због кривичног дела преваре.
- Шта ћете као странка предузети тим поводом?
- Уколико се ово не разјасни најкасније до петка ујутро, поднећемо кривичну пријаву против министра унутрашњих послова, јер на њему је да то истражи. Пошто су неки помислили да ће све да се заврши на конференцији за новинаре, на једној причи коју ће они успешно заташкати, ми ћемо предузети све мере да ова превара буде истражена до краја.
- Шта то подразумева? Већ сте најавили протесте у Београду...
- Ако не буде могло другачије и не буде довољно памети и разума код људи из власти да се обрачунају са криминалцима, спреман сам и да штрајкујем глађу! Мора се утврдити ко је грађанима слао лажне уплатнице, ко је наредио да поштари, дакле државни службеници, без плаћене поштарине разносе грађанима те папире...
- Спремни сте да идете тако далеко? Штрајк глађу је, ипак, крајња мера...
- Јесте, крајња је мера, али тим чином ја не бих штитио ни странку, нити било шта друго. Овде мора да се заштити достигнута вредност демократије у Србији, јер је реч о ствари која је недопустива.
- Плашите ли се да ће неко да вам каже да копирате Шешеља?
- Не копирам ја никога. Борим се за своја права, а Шешељ се борио за своја. Рекао сам да та одлука још није донета и да је то крајње решење. О томе нисам још разговарао ни са Томиславом Николићем.
- А ако Тома каже „не“?
- Веома га поштујем, али и он мене познаје. Био сам одговоран за стање у Бору. Наши људи су радили вредно и поштено у немогућим условима. Тукли су се са милионима обећаних и потписаних евра... Е, када учествујете у таквој утакмици и неко вам ово уради, онда је то ваша одговорност. То није Томина одговорност, него моја.
- А како ово, према вашем мишљењу, треба да се реши? Понављањем избора у Бору?
- Није то суштина. Сви знамо зашто су такви резултати и то не можете да промените. За нас ја важно да се разоткрију, похапсе и одговарају за то злодело људи који су у томе учествовали. И да сви знају да тако нешто нигде више не сме да се понови. То радимо због будућности ове земље, а не да бисмо терали мак на конац ко је победио на изборима.
У Бору нису победили Динкић и Љајић
- Како коментаришете победу Динкићеве и Љајићеве листе, која је све изненадила?
- Није то победа Динкића и Љајића, они не би ни цензус прешли. То је победа Благоја Спасковског и РТБ-а „Бор“. Сви људи раде тамо, а ви кандидујете директора. То такође није дозвољено и то се дешавало, али на то смо већ навикли...