Вести

Тадић потписао капитулацију сопствене политике

Српска напредна странка сматра да држава не сме да се одрекне Косова и Метохије, нити институција на северу покрајине, уз истовремену обавезу према грађанима Србије да се настави процес приближавања Европској унији, као и борба за подизање животног стандарда и стварање услова за бољи живот.

Српска напредна странка има обавезу да подсети јавност да су Демократска странка и Борис Тадић убеђивали грађане да захтеви опозиције и њеног лидера Томислава Николића за расписивањем ванредних параламентарних избора, наводно руше стабилан европски пут Србије и смањују нам шансе за извесно добијање статуса кандидата у октобру. Истовремено, Српска напредна странка је одустала од тражења ванредних парламентарних избора управо разумевајући значај добијања статуса кандидата за све грађане Србије.

Данас нам исти Борис Тадић саопштава да од свега тога нема ништа и да власт све време обмањује грађане, јер испада да од наше државне политике уопште не зависи статус кандидата, већ од, тобоже, бројних других фактора.

Зато, Српска напредна странка поставља питање председнику Тадићу: Колико дуго сте знали шта су стварни услови који се пред Србију и њене грађане постављају и зашто сте нас све време обмањивали? Такође, захтевамо од власти да јавно саопште све услове који су пред Србију постављени, признају крах сопствене политике и распишу ванредне парламентарне изборе.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ