Вести

Танасковић: Издвајања за пољопривреду никад већа

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић отворила је Међународни сајам пољопривреде у Шапцу и том приликом истакла да су издвајања за пољопривреду у српском буџету никад већа, и позвала пољопривреднике да се пријаве за субвенције.

"Стварно су бројке обећавајуће и ја се искрено надам да ће се оне из године у годину само увећавати да нема више враћања уназад. Немамо више оних пољопривредника који се двоуме да ли да наставе да се баве пољопривредном производњом", рекла је министарка Танасковић.

Према речима министарке Танасковић, оно што се у претходном периоду показало као најбитнија чињеница за самог примарног произвођача је то што је позната финансијска ситуација која се тиче субвенције у наредној години.

"Нема ту више никаквих дилема и нема никаквих одступања. Оно што ће држава радити може само да буде увећано. Свако ко се буде пријавио за меру сваког јавног позива који спроводимо добиће новац, наравно под условом да испуњавају све тражене услове јавног позива. Ко има грла може да рачуна на субвенцију коју је држава обећала. Нема више подвлачења црте што се националног буџета тиче", указала је министарка Танасковић.

Ове године на Сајму у Шапцу присутно је око 200 учесника са својим изложбеним програмима, од механизације, преко семена па до средстава за заштиту биља.

 

 

Извор: Танјуг