Вести

Терзић: Цео регион ћути на болесни пројекат "велике Албаније"

Премијер Албаније, Еди Рама, након Атине, наставља обилазак албанске дијаспоре у Европи и следећа станица му је Милано. О тој теми, говорио је Милош Терзић, члан Председништва Српске напредне странке и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Терзић је истакао да регион ћути на претњу коју представља пројекат "велика Албанија".

"Један део Албанаца су дочекали са негодовањем Едија Раму у Италији. Догађа се расрбљавање на нашим просторима и једино Србија говори о претњи коју представља "велика Албанија" за регион. Све државе осим Србије стидљиво ћуте на болесни пројекат који се назива "велика Албанија", а Црногорци и Македонци се низом антисрпских одлука покушавају да се додворе Албанцима", рекао је Терзић.

Терзић говори и о томе да Курти напада Србе на Косову и Метохији и да то НАТО одобрава.

"Србија води независну и суверену политику и јасно је свима у свету након говора председника Вучића у Њујорку. Курти напада Србе на Косову и Метохији и врши велики притисак, константно избегава споразуме и договоре и формирање ЗСО. Нисмо чланица НАТО савеза и никада то нећемо бити и највећи злочини на Косову и Метохији су се догодили после потписивања Кумановског споразума. Албанци и Американци имају исте интересе и заједно раде у борби против српског утицаја на Балкану", нагласио је Терзић.

 

 

Извор: ТВ Информер