Вести

Терзић: Јаков и остала деца са Косова и Метохије биће приоритет Владе Србије

Прворођеној беби у Новој 2024. години на Косову и Метохији, Јакову Јовановићу из села Готовуша код Штрпца је уручен сат који му је поклонио председник Републике Србије Александар Вучић.

Сат, који је председник Вучић на поклон добио од бившег председника Чешке Милоша Земана, Јакову и његовим родитељима Борку и Кристини уручили су сарадници председника Вучића.

"Мени је припала част да, заједно са људима из Кабинета председника Републике Србије Александра Вучића будем овде у Штрпцу и доделимо сат који је председник као поклон добио од Земана и наменио за прворођено Српче у 2024. години на Косову и Метохији", рекао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Милош Терзић, и изразио жељу да Јаков буде понос својих родитеља, Штрпца, али и српског народа на Косову и Метохији који, како је рекао, показује своју челичну вољу да остане и опстане на овим просторима.

Терзић је истакао да је овим гестом председник Вучић показао и доказао да је срцем и душом уз свако српско дете на Косову и Метохији.

"Наш задатак је да чувамо и бранимо српске, националне интересе и вредности и то ћемо да радимо. Јаков и остала деца биће приоритет сваке српске владе", рекао је Терзић.

Захвалност на поклону изразио је и отац Јакова Јовановића.

Изузетно смо поносни и срећни што је наш Јаков добио поклон од председника Александра Вучића. Захваљујемо се на поклону. Малом Јакову ће то бити успомена и када порасте носиће га са поносом, рекао је Борко Јовановић.

 

Извор: Танјуг