Вести

Терзић: Кина је увек била на нашој страни

Члан Председништва Српске напредне странке Милош Терзић био је гост "Првих инфо" на Информер ТВ. Говорио је о бројним темама, међу којима су и посета кинеског председника Си Ђинпинга, опозиција, наоружавање Војске Србије.

Терзић истиче да је Кина увек била на нашој страни и да њене инвестиције отварају нова радна места у Србији.

"Очигледно да је у питању неко престројавање у опозиционим редовима и борба за примат, односно неког новог лидера. План и програм дефинитивно не постоје. Ми представљамо грађанима оно што смо урадили у претходном периоду. Наша платформа су наши резултати. Добри односи Вучића и Си Ђинпинга су се рефлектовали на нашу економију. Ми настављамо да привлачимо инвестиције из Кине, али и из других земаља, да бисмо нашим грађанима обезбедили нова радна места. Србија наставља да напредује и то је све повезано са посетом председника Сија. Народна Република Кина је увек била на нашој страни и увек смо добијали њен глас. Ми се бавимо озбиљним темама, а опозиција им очигледно не придаје пажњу. Ми не бежимо од борбе. Боримо се против јачег непријатеља. Увек сте у српској историји имали људе који су радили против своје државе", наводи Терзић.

Поручио је да је само јака српска војска гарант мира и стабилности у региону.

"Наравно да ћемо да се наоружавамо. Добро опремљена и обучена српска војска је гарант сигурности на Балкану. Економски смо довољно снажни да имамо читаву ескадрилу авиона. Сад купујемо још једну, француске "рафале"", рекао је Терзић.

 

 

Извор: Информер