Вести

Терзић: Опозиција ради против државе

На питање зашто опозицији смета свесрпски сабор, али и какве ће политичке циљеве Србија испунити, одговарају нам гости Инфо јутра Синиша Вучинић, члан Главног одбора Српске напредне странке и Милош Терзић члан Председништва Српске напредне странке.

Терзић је рекао да опозиција ради против државе, али и да ће Срби у наредном периоду остварити политичке интересе.

"Опозиција је опозиција држави, а не само власти. Они су у удруженим нападима на Србију заједно са Сарајевом и Загребом. Србија мора да брине о својим грађанима, ма где год се они налазили. Заједно смо донели одлуку о Декларацији и потребна нам је економска снага. Сматрам да долази време где ће Срби остварити политичке циљеве, заокружено са решавањем питања Косова и Метохије. Србија је гарант Дејтонског споразума, а ВРС је спречила нови геноцид над Србима", рекао је Терзић.

Вучинић је истакао да је Александар Вучић постао српски ујединитељ, као и да је опозицији једини циљ да се дочепају фотеља.

"Неки делови опозиције желе да буду државотворни. Другачији однос је када имате опозицију која поштује национални интерес. Александар Вучић је постао српски ујединитељ, можда и већи него краљ Александар који је ујединио Србе, али их је ујединио и са кољачима Срба, Босанцима и Хрватима. Ђилас не крије да је сарадник Куртија. Слушају Запад, слушају САД. Отерали су Ђиласа јер није хтео да улаже новац који је покрао од грађана Србије, а Стејт Департменту је прекипело да му даје новац, када већ има толико. Саво Манојловић је нови лидер опозиције, а Манојловић ће завршити у лудници. Викао је нек ме води Марко, мислећи на Марка Парезановића. Опозицији је једини циљ да се дочепају фотеља", рекао је Вучинић.

 

 

Извор: Информер