Вести

Тодоровић: Демократски исказана воља грађана ће бити испоштована

Лидер Српске напредне странке у Чачку и актуелни градоначелник Милун Тодоровић рекао је да грађани могу бити спокојни јер ће њихова демократски исказана воља на локалним изборима одржаним 2. јуна бити испоштована.

Тодоровић  је истакао да је коалиција окупљена око Српске напредне странке на сваком од 104 бирачких места колико их има на територији града Чачка имала по једног представника, док су опозиционе листе имале, како је рекао по пет и више својих чланова бирачких одбора, те да су записници са свих бирачких места на крају гласања потписани.

"У складу са законом имају право увида у комплетан изборни материјал са свих 104 бирачких места и то право су искористили. Оно што закон не препознаје јесте да не може да се фотографише, фотокопира, дописује. На жалост имали смо једно лице које је ушло са хемијском и ухваћено у радњама које нису у складу са законом, већ да нешто дописује и пише на гласачким листићима. Наравно да су запослени у градској управи указали на ту неправилност и у најбржем могућем року реаговали", рекао је Тодоровић.

Тодоровић је навео да су грађани Чачка одлучили да не буду против своје државе, што, како је рекао, доказује и 2.000 гласова више које је освојила коалиција "Александар Вучић - Чачак сутра" у односу на све остале листе заједно.

"Појединци који имају четири одборничка мандата, покушавају да промене вољу грађана. Покушавају и не успевају да на силу учине нешто што неће бити могуће, а то је да се промени изборни резултат. Он је потпуно јаван и међународни посматрачи су потпуно сагласни да је цео процес прошао у најбољем могућем демократском поретку и реду", истакао је Тодоровић.

Тодоровић је додао да Чачак неће бити фактор рушилаштва као што се то догодило пре 24 година, што је као последицу имало затварање фабрика и остављање грађана на улици.

Тодоровић је рекао да резултати остају непромењени у односу на изборну ноћ, те да је листа број 1, окупљена око СНС-а освојила 51,35 одсто важећих гласова односно 40 одборничких мандата. 

Тодоровић је додао да се већина од 988 неважећих листића односила на њихову листу јер су бирачи, према његовим речима углавном заокруживали број 1 и број 7 што није у складу са законом.

Тодоровић даље наводи да је листа број 2  "Иван В. Ћаловић - Истина и част" - освојила 15,38 одсто важећих листића што је 12 мандата.

Листа број 3 - "Примаријус др Милан Рогановић - Српски покрет Двери" - освојила је 5,85 одсто од важећих листића односно четири мандата у локалном парламенту.

Четири места у градској скупштини добила је и листа број четири - "Сви за Чачак" - која је освојила 6,40 одсто од важећих листића.

Листа број 5 - "Пробудимо Чачак" у новом сазиву градске скупштине имаће десет одборника јер су освојили 13,65 одсто важећих листића.

Четири одборника имаће и листа број шест - "Чачак против насиља и Нови ДСС" - са освојених 6,27 процената од важећих гласачких листића.

Листу број седам - "Руска странка - Срби и Руси браћа заувек" - у наредном сазиву представљаће један одборник јер су освојили 1,08 одсто важећих листића.

Тодоровић је истакао очекивања да Градска изборна комисија града Чачка прогласи овакве резултате.

Тодоровић је додао да ће на разговоре о постизборној коалицији позвати све листе, као и да ће место у градској извршној власти имати сви који желе да допринесу развоју града Чачка.

 

 

 

Извор: Танјуг