Вести

Томић: Највећи терет је на младима

Др Александра Томић, чланица Председништва Српске напредне странке и кандидат СНС за народног посланика, оценила је, на трибини „Стимулисање предузетничког духа код младих“, одржаној у згради Општине Панчево, да је Србија данас на прекретници по питању економских реформи у друштву. 

„У Србији данас сви тешко живе, сви грађани осећају да нешто морамо да мењамо. Највећи терет носе млади људи, који чине више од 50 одсто укупног броја незапослених. Масовније запошљавање могло би да се оствари кроз енергетски сектор и тзв. зелену економију. На томе су, током протеклих 18 месеци, инсистирали и Влада Републике Србије и Народна скупштине. Издато је више од 212 енергетских дозвола и склопљени су уговори за улазак страних директних инвестиција, чиме су створене могућности за отварање више од 1.000 радних места. Приоритет Српске напредне странке и целе Србије јесте да млади добију посао на ових 1.000 радних места, јер без тога нема будућности“, рекла је Александра Томић.

Она је нагласила да је Панчево некада било еколошка црна тачка, а да данас можемо да га назовемо еколошким зеленим острвом, јер се у његовој широј зони налазе нови инвестициони пројекти, попут нове фарме ветрогенератора, Панчево се, како је нагласила Томићева, налази на простору који је богат природним ресурсима, захваљујући којим би млади могли да развијају предузетништво, јер је то будућност привредног развоја Србије.