Вести

Томина барака

Отац је само радио у породици! Мајка је била домаћица и често говорила „немамо“, када би нешто потражили од ње. Имам обавезу да не дозволим да не буде више сиротиње. Да ниједно дете не буде гладно и да ниједан старац не буде у ситуацији да не може да живи од своје пензије - поручио је Николић јуче у Крагујевцу.
Незаобилазна места за Николића у Крагујевцу била су Прва гимназија, позориште и зелена пијаца, на којој је, у духу предизборне кампање, пазарио кесу јабука и уредно платио.

Евоцирајући успомене с комшијама и пријатељима, лидер напредњака попио је и „комплет“ кафу у култној градској кафани „Балкан“, у којој се некада налазио с друштвом пре одласка на корзо.
Ово је град у коме сам одрастао и у коме ћу провести пензију. Очекујемо победу у Крагујевцу, јер његови грађани живе под великим притиском актуелне локалне и републичке власти, које се отимају ко има веће заслуге. Не може се десити да промене не „закаче“ и Крагујевац, рекао је Николић, чији је домаћин био његов син Радомир, иначе председник општинског одбора СНС-а.

Чико, одакле ти кравата?

Лидер напредњака имао је јуче у Крагујевцу и необичног симпатизера. Шестогодишњи дечак кинеске националности и српског имена Стефан мајком је дошао да поздрави председничког кандидата. Проверавајући да ли је „чика“ са слике из брошуре управо онај у чијем крилу седи, симпатични Стефан је одмерио и квалитет Николићеве кравате, поседео који минут, а онда без речи отишао да се игра.