Вести

Томислав Николић 30 сати без воде и хране

Он је навео да су дугогодишњи председник ДС-а Зоран Ђинђић и функционер те странке Драгољуб Мићуновић такође штрајковали глађу.

Вучић је новинарима прочитао део јучерашњег саопштења ДС-а у коме је та странка одбацила штрајк глађу као вид политичке борбе и рекао да је Ђинђић на исти начин штрајковао од 21. до 23. новембра 1998. године.

"Да ли су Зоран Ђинђић и Драгољуб Мићуновић били чланови ДС-а, или је садашње руководство те странке лажно", рекао је Вучић и запитао да ли су и методи Ђинђића такође били "суицидни, антиправославни и да ли припадају политичкој патологији",

Наводећи да је јучерашњем митингу присуствовало 120.000 људи, Вучић је похвалио понашање грађана, али и оценио да "нико не би могао да спречи заузимање државних институција и сукобе са органима реда, да Николић то није изричито затражио".

"Здравствено стање Томислава Николића изазвано је нереаговањем и бахатим понашањем режима", рекао је Вучић и прецизирао да Николић 30 сати није узео воду и храну.

Вучић је казао да ће СНС сутра наставити са протестним активностима у Београду, а од прекосутра у целој Србији и најавио да ће јавност о начину тих протеста бити на време обавештена.

Савет за здравство СНС-а је апеловао да се штрајк лидера напредњака оконча до краја дана и указао да би услед одбијања хране и воде Николићу могао бити угрожен рад бубрега и нервног система.

Тај савет је позвао невладине организације и еснафска удружења лекара да се придруже том апелу, оцењујући да Николићев чин није суицидан, нити забрањен хришћанском религијом.