Вести

Трибине Савета за борбу против корупције на Косову и Метохији

ГЊИЛАНЕ - ПАСЈАНЕ, 26.март - Савет за борбу против корупције Српске напредне странке боравио је у дводневној посети Косовском Поморављу.

Председник Савета Угљеша Мрдић са сарадницима обишао је најпре породилиште у Пасјану код Гњилана које је отворио прошле године премијер Александар Вучић, а у којем је од тада рођено око 40 беба."Ми смо ову акцију желели започнемо да започнемо посетом најважније институције, а то су наше болнице, а то је наше породилиште, јер нема нама опстанка на Косову и Метохији а нема, верујте ми ни опстанка српском народу ни у другим деловима Србије ако се Срби не рађају.Ви нама више помажете зато што чувате Србију, ви чувате Косово и Метохију, далеко више него ми који живимо у Београду. Ви сте овде када је најтеже, поручио је окупљенима између осталог Мрдић.

Вд директор Зоран Перић гостима се срдачно захвалио на посети али и поклону који је болници овом приликом уручен."То је доказ да наша држава мисли на нас, то је доказ и да је премијер Александар Вучић јануара прошле године, када је отварао ову установу, када је наменио да ова установа буде једна општа болница за цео овај народ у Косовском Поморављу био у праву. Ово је један од најјачих стубова опстанка нешег народа", рекао је.

Након Пасјана, делегација је обишла цркву Светог Николе у Гњилану и манастир Драганац а трибине на тему борбе против корупције биће одржане у Грачаници, Клокоту, Станишору И Великом Ропотову.

 

ГРАЧАНИЦА - 27.март -У препуној Галерији Дома културе  у Грачаници вечерас је одржана 47. трибина Српске напредне странке под називом „Борба против корупције“. Више од две стотине активиста Српске напредне странке поздравило је долазак члана Главног одбора и председника Савета за борбу против корупције (СЗБПК) Угљешу Мрдића, подпредседника саветаНиколу Јеленковића, академика проф. др Костадина Пушару, чланове Извршног одбора СНС Владету Костића и Бранимира Стојановића.

Члан Извршног одбора Српске напредне странке Бранимир Стојановић отворивши трибину истакао је да се само уједињени и сложни можемо изборити са највећом пошасти савременог доба, корупцијом која је у добром делу сузбијена одлучном борбом председника Александра Вучића и његових сарадника, али не и искорењена.

„Да би ова „болест“ била уништена у корену морамо сви заједно да уложимо напоре да помогнемо премијеру јер само тако  можемо гледати у светлу будућност, а она може доћи само ако 24. Априла изађемо на биралишта, заокружимо број 1. и дамо глас нашем председнику, рекао је Бранимир Стојановић“.

Председник СЗБПК Српске напредне странке Угљеша Мрдић говорио је о томе колико је значајно и битно да као појединци дамо допринос борби против корупције, евидентирамо случајеве и обратимо се за помоћ.

„Свако од вас понаособ може у сваком тренутку да се обрати нашем тиму транспарентно или анонимно и укаже на све оно што сматра да подлаже корупцији. На тај начин можемо да помогнемо себи, својима и нашем председнику да настави борбу са којом се узео у коштац од првог дана.  24. Априла гласајмо за Српску напредну странку. Гласајући за број 1. гласамо против корупције и отварамо пут Александру Вучићу да још енергичније делује против највеће пошасти савременог друштва“,  рекао је Угљеша Мрдић.

Проф. др Костадин Пушара и господин Никола Јеленковић  говорили су о значају превенције, раног откривања и узбуњивања коруптивних деловања. По њиховим речима јако је битно да се кортупција препозна на време и да као савесни грађани правовремено делујемо, доставимо информације и потрудимо се да до  корупције не дође. „Добар пример могао се чути вечерас у овој сали да је правовременим деловањем  указано на могуће коруптивно деловање особе у правосудном систему, и то је показатељ доброг примера борбе против корупције, како и на који начин се требамо борити“, рекао је господин Јеленковић.

Члан Извршног одбора СНС и председник општине Грачаница Владета Костић рекао је да и данас постоје људи за које се предпоставља да су део корупције. Овде постоје два система у којима треба деловати и за које је потребна помоћ наших пријатеља који су вечерас присутни. „У просвети и здравству постоје проблеми који се перманентно морају решавати. Управо у тим институцијама посебно у неким фондовима седе људи чије присуство можемо окарактерисати као  страначку инфраструктуру СПС који буџет Републике Србије користе за страначко функционисање. То се мора зауставити. Ми ћемо се са тим борити институцијално и из кућа, појединачки и заједнички“, рекао је Владета Костић.  

 

ГЊИЛАНЕ, 27.март - Српска напредна странка одржала је трибине о борби против корупције данас у Клокоту, Станишору и Великом Ропотову у Косовском Поморављу. Грађани су имали могућност да пријаве корупцију која постоји у њиховом крају.

 У три села Коовског Поморавља: Станишору, Клокоту и Великом Ропотову више стотина мештана окупило се на трибинама на којима се разговарало о борби против корупције на Косову и Метохији (КиМ).

Скупу су присуствовали председник Савета за борбу против корупције и члан Главног одбора СНС-а Угљеша Мрдић, потпреседници Савета за борбу против корупције СНС-а Никола Јеленковић и академик проф. др Костадин Пушара.

„Циљ данашњих трибина је јачање владавине права и подизање свести грађана о томе да је корупција зло и да се мора искоренити, рекао је за Пулс, председник Савета за борбу против корупције и члан Главног одбора СНС-а Угљеша Мрдић.

"Позивамо све грађане да подрже политику премијера Александра Вучића у борби против корупције“ рекао је Никола Јеленковић потпредседник Савета за борбу против корупције СНС-а.

Са скупа је поручено да сви грађани који имају сазнања о корупцији могу то да пријаве слањем мејла српској напредној странци [email protected] или путем сајта www.snsborbaprotivkorupcije.rs , стручним сарадницима СНС-а преко општинских одбора на КиМ или лично у просторијама Српске напредне странке у Београду.