Вести

Учинићемо све за нашу земљу

Оно што сам још желео да вам кажем, није то било планирано, јесте чињеница да захтевам од надлежних државних органа да у најкраћем могућем року, колико до понедељка, не испитају и не установе да ли сам у било каквој вези био са пуштањем било које информације, емитовањем, објављивањем било чега на било који начин у вези са покушајем, могућим нападом на Томислава Николића. Дакле, ја не говорим због монструма који је такву вест измислио, ово говорим због онога што ћу ја да тражим после тога, дакле до понедељка очекујем државне органе да ме испитају и да саопште да ли сам имао било какву улогу, најмању улогу у било чему, да ли сам то ја урадио или било ко из наше Странке, да ли било ко од мојих познаника, пријатеља или било ко, или је неко други, е кад буду установили и кад буду обелоданили јавности у понедељак да са тим немам никакве везе, е онда ћу ја да тражим да видимо ко је из режима, а кажем да ме тај монструм не занима, питање је ко је из режима рекао да се таква прича пусти у јавност, онда ћу тражити да се пусти разговор једног министра са једним хашким оптужеником 29. и 30. јуна, шта је био садржај тих телефонских разговора и тражићу привођење тог министра да објасни зашто је давао лажне информације једном од хашких оптуженика. Дакле ја тражим да све буде чисто, да ме испитате, кажете народу да ли је то тачно што монструм говори или не, ако је тачно ја идем у затвор, ако није тачно онда ћу ја да тражим да полиција испита од ког, пошто није спорно да монструм измишља, али како сазнајемо, монструма је ово неко саветовао, који је то министар па ћемо да тражимо испитивање тог министра. Обавестићу вас о томе већ у уторак на конференцији за новинаре. Изволите ако имате неко питање?

Новинар: Да ли можете да појасните у вези, неко од министара је Војиславу Шешељу рекао да сте ви разговарали  са Симовићем?

Александар Вучић: Не, није он мене повезао са Симовићем, превише би им то било, знате, они су кренули да се правдају, један министар је кренуо да се правда Војиславу Шешељу како он нема ништа са тим, како он мисли да су то глупости итд. И онда је успут рекао: „А ти знаш ко би то могао тамо код тебе, па размисли и можда је то Вучић са адвокатима“, итд. Дакле, да је то монструм измислио то није спорно, могао је да измишља и измишљао је свашта до сада, од ЦИЕ, БИЕ, и не знам ни ја каквих лажи, до тога да ћемо да будемо сведоци у Хашком трибуналу и то се све показало као лаж. Али ево догодило се ово па ћемо ми само тражити да преслушамо разговоре, ако неће наше службе да доставе поднећемо захтев и Хашком трибуналу који дозвољава те разговоре под надзором, пошто су под надзором само ћемо тражити информацију да ли је један од наших министара, уколико се испостави дакле да сам ја у праву, лажов и како то режим и лажови мисле да воде политику и хајку против СНС. Дакле, није проблем у монструму овде је проблем у режиму који мисли да може да користи монструма да би се борио против СНС и ми ћемо се борити против режима, а не против монструма.

Новинар: Да ли познајете Симовићеве адвокате?

Александар Вучић: Симовићеве адвокате сам једном у животу видео на два минута, а Симовића никада у животу и никада у животу нисам причао пре него што се ово догодило, него тек кад се све догодило, кад су државни органи обелоданили, све, дакле никад их пре тога нисам видео и спреман сам да сведочим.

Новинар: Којим поводом сте се видели са адвокатима Симовића?

Александар Вучић: Зато што смо добили информацију да је Миљко Радисављевић саопштио да су они дали службену белешку.

Новинар: Дакле, после објављивања?

Александар Вучић: Тако је, и тада смо ми изашли са првим детаљима који су били. Никада их у животу пре тога ни чуо ни видео нисам, нико од нас, не знам ни данас имена тих људи, ни данас, е извинте то ће полиција морати да испита и мораће да обелодани ко је заиста говорио истину, или лажу један министар и монструм или лажем ја.У понедељак ћете знати, а ја тражим од полиције да ме до понедељка испитају, да обелодане јавности ко лаже, или ја или он.

Новинар: Имам ја још једно питање, а везано је за други случај а то је напад на Дејана Анастасијевића, за то време ви сте били у СРС, да ли вас је икада ико из полиције испитивао у вези тога?

Александар Вучић: Не, немам сазнање за тај случај, лагао бих када бих рекао да имам сазнања о том случају, имам нека сазнања која сам чуо од припадника надлежних државних органа данас у ком смеру то тече али сам сигуран да ће они завршити истрагу, иначе ако ме питате да ли сам у то време знао нешто више о томе, не о томе нисам знао.

Новинар: Дајете право Дејану Анастасијевићу да иза тога стоји Војислав Шешељ?

Александар Вучић:Не могу да му дам за право јер је то сувише тешко да могу да кажем да је истина, ако ме питате да ли ту могућност искључујем, не искључујем.

Новинар: Али не знате ништа о томе?

Александар Вучић: Не.

Новинар: Са ким ћете разговарати у Бриселу?

Александар Вучић. Мислим да ћемо бити примљени на врло високом нивоу, али сада не знам детаље. Очекујем свакако да то буде са комесаром за проширење, али ћемо видети још са ким.

Новинар: О реформи политичког система у Србији, сад је та прича поново активирана, о томе реците нешто?

Александар Вучић: Знате кад ми говорите ето рецимо реформа политичког система у Србији, ја ћу вам дати један пример који вам говори о томе како врше реформе они који су на власти. Ево вам град Београд, општина Земун и општина Вождовац, па вам говоре о нестраначким листама, о кадровима о стручним људима, говоре о сарадњи са општинама где је опозиција победила, поставили су школске одборе сви чланови ДС, СПС и ЛДП-а, апсолутно све, нису чак ни консултовали оне који другачије мисле, нису ни питали да ли је потребно неко стручно лице или било ко, ништа им не верујем да они у државне комисије поставе људе које не контролишу, то је као кад ми кажете судије Уставног суда су без контроле режима Тадића или било кога, смешна прича, ама баш им ништа не верујем и реформе да спроводе? Они се хвале реформом правосуђа, кажу да је то један од најбољих резултата који су постигли, то не да је лаж, него најстрашнија и најсрамнија лаж на кугли земаљској и то је, ја мислим, нешто што људи у Србији виде и тако да у њихове реформе не верујем, него морају нечим да освеже своју причу бесмислену и празну после две године губљења времена и отимања имовине грађана Србије. Ја имам једно питање, зашто је један министар сарађивао са монструмом у борби против СНС, рецимо зато  што су измислили истраживање реномиране агенције, сећате се како је пренео лист „Данас“, па још један дневни лист, а то истраживање не постоји нити постоји та агенција, нити ће да постоји, ја имам резултате најновијег истраживања које не смем да вам саопштим, једина реномирана агенција, а ова која је рекла да је ДС 2% испред СНС не постоји у Србији, та агенција је на Андрићевом венцу- Крле и Јасмина, као што знате и то је била та агенција. Објави да смо ми претекли СНС у јуну за 2% и ја се убих, пошто знам сва истраживања у граду, знам све људе у граду који се тим истраживањима баве, зовем их све редом један на мору, један отишао у Америку, овај један дошао из Македоније трећи каже шта причаш па и нема то нигде и онда ја установим одакле је то стигло, а оно са Обилићевог венца.
Новинар: Извините морам да вас питам, све време о Војиславу Шешељу говорите мострум, ипак сте дуго били са њим  сарађивали и често сте се суздржавали о њему да причате, због чега га тако стално зовете.

Александар Вучић: Ја ни данас нисам рекао ништа од онога што имам њему да саопштим у лице када се врати у земљу. Ја све време ћутим и нисам желео да кажем и данас нисам рекао ништа о ономе што знам о њему, о различитим стварима, ја сам то њему у лице говорио, са њим се препирао пред свима и ја то нећу да злоупотребљавам данас кад он није овде у стању да одговори, када дође овде, пошто многи мисле да он треба да буде страх и трепет, он је страх и трепет само по својој бескурполозности, ни по чему другом и има један проблем са Александром Вучићем, то је то што зна да га се не плашим уопште, јер ја знам да је он мали миш, знам колико је храбар и он зна да га се не плашим ни најмање и само зато што зна зато монструм смишља све против мене и зато говори против мене све јер зна да не може да ме уплаши ничим, јер га добро знам, али мене не брине монструм, ја ћу да сачекам време када он дође, мене брину они који су из режима саветовали монструма шта да измишља, е мене ће да интересује истрага против тог министра.
Новинар: да ли је то реч о два министра?

Александар Вучић: Не, о једном министру је реч.

Конференција за новинаре , 08.07.2010.