Вести

Вербални батинаши

- Суштина је веома једноставна - ДС је стало да буде најјача странка у земљи, а онда се појавио проблем у виду СНС. Коначно је неко после толико година заузео то прво место. Зато су они страховито снажно изашли са причом о визној либерализацији, као да је у току изборна кампања и као да је та ствар већ завршена, чак и по цену да ослабе ефекат те поруке у јануару, када она буде била актуелна. Одмах су ангажовали и СРС у намери да нас ослабе. Људи из ДС, као школовани и обучени, знају да је лоше да у кампању против иду отворено, па су изнајмили вербалне батинаше да одраде посао.
Ко су ти „батинаши“?
- Мучени радикали којима су обећали мрвицу да би одрадили те послиће. Они се ионако не баве политиком, већ им је главна преокупација да нападају СНС, а интересантно је да су се у кампању против нас укључили и поједини медији. Мисле да је само било важно повести кампању, али ту су се грдно преварили. Можда можете да успорите ток реке, али не и да га зауставите. Оно што је данас у Србији јасно јесте да грађани желе промене.
У чему се огледа хајка радикала на СНС?
- Ни у чему посебно, то је као џиновско тело без мозга, или као батина, само удри! Мисле да нешто добијају, а само служе демократама као што су им служили у Земуну. То су људи који су навикли да причају лажи, попут оне да ћемо Тома и  ја сведочити у Хашком трибуналу против Шешеља, да смо унапред договорили  коалицију са ДС у Земуну. Како год се окрене, јасно је да је реч о људима који  су изгубили компас и који ни са чим другим нису у стању да се баве, осим нама.  Они ни о једном питању немају никакво мишљење, једино на шта мисле је СНС. Зато и нестају са политичке сцене.
Шта радикали тиме добијају?
- У четвртак, пре девет дана, њихови људи, који су, када је била уведена привремена управа у Земуну, били склоњени, сада су враћени на стара радна места, а неки чак и унапређени. Све то два дана пре конститутивне седнице! То смо досад сазнали, а видећемо шта ће бити када се буде гласало о закону о информисању, како ће се понашати.
Имате ли, како тврде радикали, контакте са Станком Суботићем и Сретеном Јоцићем?
- Спреман сам да због таквих неистина идем и на полиграф. Јоцића никада у животу нисам видео, осим у новинама и на телевизији, мада претпостављам да није злочин видети некога. То није питање, већ тек онако, хајде да се нешто каже.
Какав исход очекујете на Вождовцу?
- Завршићемо договор о Вождовцу до краја следеће недеље. Не бих да прејудицирам, али мислим да ће Вождовац добити коалицију исту или сличну овој у Земуну.
Сви против Закона о информисању
Хоће ли посланичка група „Напред, Србијо“ гласати против Закона о јавном информисању?
- Сви посланици СНС до једног биће у сали и гласаће против Закона о јавном информисању. То није само ствар подршке медијима који су коректно објављивали информације и који нису само батина у рукама власти већ је то једна цивилизована одлука и борба за нормалну Србију, у којој имате право на другачије мишљење. Ако сви испуне своја обећања, тај закон никако не може проћи.