Вести

Весић: 25 нових вртића за три године

Град Београд ће остварити историјски резултат јер ће за три година имати изграђених 25 вртића, а улагања у децу су можда најважнија јер су улагање у будућност земље, рекао је  заменик градоначелника Београда Горан Весић после обиласка радова на вртићу и музичкој школи у Раковици.

Поред реконструкције вртића "Чаробна шума" која је у току, Весић је навео да је на општини Раковица завршен вртић у улици Патријарха Павла и најавио да ће у наредном периоду почети пројектовање и изградња вртића на Миљаковцу 3.

"То је један од шест нових вртића за које смо расписали тендер и очекујемо да веома брзо добијемо извођача", рекао је Весић.

Додао је да је град Београд завршио или гради осам вртића и навео да су то објекти у Врчину, на Врачару, Чукарици, два вртића на Новом Београду у Блоку 63 и на Бежанијској коси, вртић у Обреновцу и у Земуну.

"Тренутно је у току расписивање тендера за изградњу вртића у Младеновцу, Степојевцу, Миљаковцу 3, насељу Браће Јерковић, на левој обали Дунава у Борчи", рекао је Весић.

Весић је закључио да ће са 15 нових вртича који су завршени прошле године или ће бити завршени током 2021. године Град Београд стићи до 25 вртића израђених за три године.

"То се никада није десило у историји града", рекао је Весић.

За реконструкцију вртића "Чаробна шума" који похађа педесетак деце Београд је издвојио 10 милиона динара, док је за реконструкцију музичке школе "Даворин Јенко" општина Раковица уложила три милиона динара.

"Неко ће рећи да ово нису велика улагања, да 13 милиона динара не представља велики новац у односу на стотине милиона или милијарде колико кошта метро или други велики пројекти, међутим када улажете у децу никада није довољно и никада није мало", рекао је Весић.

Говорећи о улагањима у образовање деце, он је рекао да је Град Београд издвојио скоро четири милиона евра за куповину таблета па ће бити купљено 70.000 таблета за све основце од првог до четвртог разреда.

Најавио је да ће таблети имати картице са бесплатним интернетом, као и да ће до краја бити расписан тендер за куповину дигиталних уџбеника.

"Сва деце на територији Града Београд имаће од града бесплатан таблет, који ће родитељи задуживати, а поред тога имаће и бесплатне дигиталне уџбенике и на тај начин ће Београд имати нешто што немају други много развијенији градови у Европи", истакао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг