Вести

Весић: Бастаћ плаћа хулигане, а грађани штету коју они чине

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће Скупштина града у наредних месец дана предузети читав низ мера како би било заустављено незаконито деловање општине Стари град и како би одговорни били санкционисани, у складу са законом.

Весић је поводом најављене нове блокаде радова на Тргу републике истакао да ће то, нажалост, платити сви грађани Београда.

"Трг републике неће бити завршен 1. септембра, јер је ово трећа блокада у последњих неколико дана. Грађани Београда треба да питају Марка Бастаћа, као и његове налогодавце Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа, зашто трг није пуштен у саобраћај како је планирано", рекао је Весић.

Весић је указао да аустријска компанија „Штрабаг", која ради на реконструкцији Трга републике, сваки пут када се зауставе радови фактурише граду накнаду штете.

"До сада је тај износ достигао око два милиона динара", истакао је Весић.

Весић је рекао да Бастаћ доводи са собом на Трг хулигане, које, каже, плаћа из општинског буџета.

"До јучерашњег дана општина Стари град је из буџета за ову годину потрошила 127,5 милиона динара, од чега је 54,7 милиона отишло на рачуне сумњивих невладиних организација, међу којима су најзаступљеније фирме „Риспект легал" и „Кодекс трејд". Те две фирме су и прошле године од општине Стари град добиле 55 милиона динара, скоро једанаест одсто буџета, и преко њих се плаћају хулигани који уништавају Београд", тврди Весић.

Поред тога, каже заменик градоначелника, хулигани се плаћају и тако што општина Стари град не издаје решења за баште, па ниједан угоститељ на територији ове општине нема легално башту, те их "рекетирају" како им се не би слала комунална инспекција.

"Док Марко Бастаћ као председник општине са својим хулиганима уништава Београд, Стари град је једина општина у Србији која није ушла у владин програм електронског издавања докумената", рекао је Весић и објаснио да то значи да сви грађани Србије у својој општини могу једним „кликом" да добију жељена документа осим грађана Старог града, који и даље те послове завршавају чекајући на шалтерима.

Весић тврди да то што Бастаћ ради нема никакве везе ни са политиком, нити са послом који треба да обавља као председник једне општине, у складу са законом.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк