Вести

Весић: Циљ је да сваки део Београда буде развијен и урбанизован

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је радове на изградњи подземне гараже испред Општине Лазаревац и том приликом подсетио да је циљ да сваки део Београда буде развијен и урбанизован. 

"У централном језгру ове општине поплочана је Карађорђева улица, као и Хиландарска, а тренутно се ради и спомен-костурница по којој је Лазаревац познат и која је туристичка атракција", прецизирао је Весић. 

"Гаража се гради у две фазе, у првој ће бити 44 паркинг места, а у другој још 94. На платоу изнад гараже биће урађена фонтана, дечје игралиште, ново зеленило, тако да ће Лазаревац добити још један трг. Наша политика јесте да сви грађани имају исти комфор живота без обзира на то у ком делу града живе. Захваљујући буџету од 1,365 милијарди евра можемо да радимо ствари које су некада изгледале као луксуз", рекао је том приликом Весић, прецизирајући да се гаража гради на иницијативу Општине Лазаревац. 

Весић је најавио да ће још један пројекат у потпуности променити квалитет живота житеља Лазаревца, а то је БГ воз. 

"Пре неколико година пустили смо композиције БГ воза према Лазаревцу, али тренутно имамо тек неколико полазака. Иако је боље да их има него да их нема, то ипак није довољно. Пројекат проширења подразумева изградњу дуплих колосека у многим деловима према Лазаревцу и Младеновцу, што ће омогућити већу пропусну моћ и нове композиције. Возови ће саобраћати на сваких 10, 12 минута "у шпицу", а "ван шпица" на 45 минута. Лазаревац ће тако бити много боље саобраћајно повезан с Београдом. То ће овде повећати цене станова и земље, а више ће се и инвестирати у ову општину. БГ воз заједно са метроом је најзначајнији пројекат у Београду, јер ће се коначно саобраћајно интегрисати читав град", навео је Весић. 

 

 

Извор: Танјуг