Вести

Весић: Циљ покрета је да се одбрани Србија

Циљ покрета је да се одбрани Србија у моменту када се говори о будућности Косова и Метохије. То не значи да се сви они који су чланови покрета слажу по политичким питањима, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић говорећи о новом Народном покрету чије оснивање је најавио председник Србије Александар Вучић.

Весић је гостовао у емисији "Јасно. Као дан!" на Блиц телевизији где је говорио о новом Народном покрету чије оснивање је најавио председник Александар Вучић, будућности СНС-а и европском предлогу.

Министар Весић се у старту осврће на коментаре да рејтинг СНС-а пада.

"Ту причу слушамо већ 10 година, а на сваким изборима се докаже супротно. То нема везе са рејтингом, већ са изазовима са којима се држава суочава. Истраживање показује да је рејтинг СНС бољи него што је био. Наравно, истраживање је тренутно мишљење људи, али људи заиста верују председнику Вучићу јер чини добро за своју земљу и бори се. Извлачи максимум из датих околности", рекао је министар Весић и додаје да је Српска напредна странка увек спремна за изборе.

 

Народни покрет

Циљ покрета, како министар Весић објашњава, је да се обједине сви они који виде Србију као стабилну, слободну државу, која треба да одоли свим изазовима, водећи рачуна о националним интересима.

"Покрет је шира форма организовања, ту постоји места и за невладине организације, за странке, појединце. Циљ је да се одбрани Србија у моменту када се говори о будућности Косова и Метохије. То не значи да се сви они који су чланови покрета слажу по политичким питањима", истиче министар Весић.

На питање уреднице Мастиловић Јаснић за кога нема места у покрету, Весић одговара да то зависи од жеље појединца да се бори за интерес Србије.

"Онај ко жели профит од покрета, њему ту није место. Питање Косова и Метохије није страначко питање", рекао је министар Весић.

Говорећи о покрету, министар Весић је истакао да нам је потребна мобилизација како бисмо одбранили своје легитимне, националне интересе када је у питању Косово и Метохија.

"Један интерес имају косовски албанци, али имају и велике силе интерес. У политици не постоје вечна пријатељства и вечна непријатељства, само интерес. Управо зато је неопходно да будемо јединствени, јер ће у супротном користити наше нејединство. Морамо да водимо рачуна да се наши интереси остваре, а да не уђемо у сукоб са целим светом. Србија то себи не сме да допусти", објаснио је министар Весић.

 

Састанак Вучића и Куртија 18. марта у Охриду

Како је најављено, на наредном састанку председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, биће речи о Заједници српских општина (ЗСО) и анексу за имплементацију европског предлога.

Министар Весић истиче да очекује од Приштине да испуни своје обавезе, као и да формирање ЗСО "мора да се деси".

"Чему онда потписивање споразума уколико тога нема. Очекујемо да привремене власти у Приштини испуне оно што су потписали. Без тога, немамо о чему да разговарамо. УН је чврсто стала иза тога, ЕУ и САД. Након тога, можемо даље разговарати. САД себи не може дозволити да се неко игра као што то ради Курти. Бриселски споразум су потписале обе стране", истиче министар Весић и додаје да Курти спроводи тактику стварања нестабилности, како би Срба на КиМ било све мање.

Изјаве опозиције да је потписивање европског предлога издаја министар Весић коментарише као "лажни патриотизам".

"Није прави патриотизам ако не нудите никакво решење. Они се свађају само, а не нуде никако решење проблема", рекао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Блиц ТВ