Вести

Весић: Циљ Радне групе да убрза све процедуре

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић одржао је састанак новоформиране Радне групе министарства задужене за пројекат изградње највећег постројења за прераду отпадних вода у Србији "Interceptor" Ушће-Велико Село.

"Реализацијом пројекта, канализациони изливи у Саву код Београдског сајма и Београдског пристаништа, као и дунавски изливи у Земуну, Новом Београду, код Панчевачког моста и Аде Хује, биће затворени и отпадне воде ће се усмерити на будуће највеће постројење за прераду отпадних вода у Великом Селу", навео је Весић.

Израда пројектне документације и за остале деонице напредује, како би се што пре стекли услови за издавање грађевинских дозвола и почетак градње.

Весић је истакао да је Београд једини град у Европи који нема систем за пречишћавање отпадних вода, иако постоје планови стари деценијама.

Весић је истакао да је циљ Радне групе да убрза све процедуре како би се реализовао овај капитални пројекат комуналне инфраструктуре који има посебан значај у области заштите животне средине.

"Због тога смо се данас окупили, како би сви носиоци јавних овлашћења, представници републичких и градских институција убрзали наставак реализације важног пројекта“, рекао је Весић.

Институт за водопривреду "Јарослав Черни" у претходне две године спровео је истражне радове, израдио идејна решења за све деонице "Interceptor", изузев деонице 13, док су за деоницу 11 КЦС "Ушће Нова" издати и локацијски услови.

 

 

 

Извор: Танјуг